Piedone se desparte de ALDE şi dă de înţeles că merge la UNPR. Cu cine vor defila uneperiştii ieşeni la primăria Iaşi?

Cristian Popescu Piedone, primar la sectorul 4, spune că la alegerile locale din 2016 nu va fi candidatul ALDE, dând de înţeles că se va orienta către UNPR.

„Le urez mult succes colegilor mei care au ales să continue în ALDE, asigurându-i de tot respectul meu, dar eu aleg România. Cred că pe eşichierul politic este nevoie de o Stângă şi o Dreaptă care să lucreze împreună, pentru interesul naţional şi consolidarea Statului de Drept. Cu atâtea războaie politice, România stă pe loc”, a spus Piedone, potrivit stiripesurse.ro.

Solicitat să precizeze dacă este vorba despre UNPR, răspunsul lui Piedone a fost sec: „Mă leagă o frumoasă prietenie de Gabriel Oprea. Acum spun doar atât: urmăresc interesul naţional”.

E tot mai probabil că UNPR va merge singur în alegerile de anul viitor, inclusiv la cele locale.

Cât priveşte Iaşul, filiala locală a UNPR a dat câteva semne de răzvrătire la adresa PSD, unul dintre acestea fiind pe subiectul Iaşi-Capitală Culturală Europeană.

Deocamdată nu se conturează o soluţie uneperistă pentru Primăria Iaşi. În partid se vorbeşte fie de o variantă externă, fie de posibilitatea ca unul dintre actualii parlamentari să intre în cursă. Unii lideri UNPR spun că n-ar fi exclus ca liderul UNPR Iaşi Gheorghe Emacu să fie nominalizat de partid pentru Primărie.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Piedone se desparte de ALDE şi dă de înţeles că merge la UNPR. Cu cine vor defila uneperiştii ieşeni la primăria Iaşi?”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)