Tarom-Blue Air, cel mai tare meci al toamnei la Iaşi. Cei de la Blue Air coboară la 19.90 euro biletul Iaşi-Bucureşti, după ce Taromul a dat în jos tarifele

Cel mai frumos meci al toamnei se va da la Iaşi între Tarom şi Blue Air. Ultimii au anunţat în urmă cu ceva timp că deschid bază la Iaşi, iar gheaţa va fi spartă cu o cursă Iaşi-Bucureşti (plus alte trei externe). Iniţial, cei de la Blue Air au anunţat că preţul biletului catre Bucuresti pleacă de la 34 de euro, numai dus.

La scurt timp, a venit şi reacţia Taromului.

«Pentru calatoriile incepand cu 25 octombrie 2015, TAROM ofera dupa data de 01 august 2015, tarife de la 79 euro* dus-intors, in  clasa economica. Tarifele includ bagajul de cabina in limita a 10 kg, bagajul de cala care consta intr-o piesa de 23 kg si o gustare ce contine un sandwich si o prajitura. La bordul avioanelor TAROM  care opereaza pe aceasta ruta se ofera bauturi racoritoare, ceai, cafea. Utilizand serviciul Check-in Online, Check-in pe mobil, pasagerii  nostri au posibilitatea de a-si rezerva gratuit locul in avion si de a beneficia de 2 kg în plus la bagajul de cală (25 kg în loc de 23 kg)», anunţat cei de la Tarom în urmă cu câteva zile.

E clar că venirea Blue Air la Iaşi şi introducerea a doua curse pe zi către Bucureşti a deranjat teribil Taromul. Care se vede nevoit să umble la tarife, altfel vor zbura cu avioanele mai degrabă goale.

După anunţul Tarom, a venit o nouă reacţie a celor de la Blue Air. Pe site-ul lor, Blue Air a coborât preţurile la bilete. Astfel, pe 25 octombrie, exact ziua când are loc primul zbor, biletul către Bucureşti ajunge la 19.90 euro. Acest pret e valabil pana la finele anului, insa el poate fi modificat oricand. Tariful pentru cursa retur este de 29.90 euro.

Meciul intre cele doua companii se anunţă palpitant. Miza: 500 de oameni pe zi urcaţi pe aeroportul Iaşi în cele 6 avioane de Bucureşti şi alţi 500 pe relaţia retur.

Monopolul ridica preturile. Cand exista concurenta, pretul biletului de avion ajunge mai ieftin decat cel la tren. Posibil ca tarifele sa creasca in timp, insa in sezonul de iarna viitor va fi o bataie crunta intre Tarom si Blue Air. Compania care nu se adapteaza ar putea iesi din joc. Pentru Iasi ar fi bine sa ramana ambii operatori. Asta inseamna nu doar zboruri mai multe, ci si tarife mai mici!

Diverse

Comentarii

2 comentarii to “Tarom-Blue Air, cel mai tare meci al toamnei la Iaşi. Cei de la Blue Air coboară la 19.90 euro biletul Iaşi-Bucureşti, după ce Taromul a dat în jos tarifele”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)