Când o echipă de muncitori îşi bate joc de casa ta, n-o mai chemi şi a doua oară. După tot ce a făcut, Nichita nu înţelege că e timpul să iasă din politică

Gheorghe Nichita revine. Fantastic. Revine unde? Deocamdată la butoanele PSD Iaşi. Revine ca să ce? Să-şi urmărească din nou amanta prin oraş, transformând Poliţia Locală în preşul său de la vilă? Veţi spune că nu va mai face asta. Şi eu cred la fel. Dar nimic nu-l va împiedica, dacă va ajunge din nou pe cai mari, să-şi schimbe ţinta. Nu Adina va mai fi urmărita, ci opozanţii politici, duşmanii din presă, oamenii de afaceri care nu cotizează etc. Posibil să fi făcut deja toate astea şi încă n-am aflat noi.

Nichita n-are unde să se mai întoarcă. A stat 12 ani în Primărie şi a arătat ce poate. Ne uităm cu jind la Cluj sau Braşov. Şi acolo s-a furat probabil în draci. Dar oraşele arată altfel, viaţa e altfel. La Iaşi, totul s-a învârtit 12 ani în jurul lui Nichita. Da, am fi înţeles să fie el marele voievod, dar când îţi baţi joc de oraş, rămâi unde eşti. Adică în afara jocului.

Nichita pozează acum în omul care înţelege că a greşit. N-a înţeles nimic. În mintea lui, nu el a greşit. El crede ca n-a facut nimic rau ca a folosit Politia Locala in interes propriu.

În ultimele zile, se întâlneşte cu tot felul de oameni în diverse locuri, doar pentru că simte că e in pericol, ca are nevoie de ajutor. E un om slab si fricos, care însă ajuns în vârful piramidei îşi pierde minţile.

Când chemi o echipă de muncitori în casă şi îţi face o lucrare în bătaie de joc n-o mai aduci şi a doua oară. Sau o aduci doar dacă nu îţi pasă de banii tăi şi nici de calitatea lucrării. Ceea ce e puţin probabil.

Gheorghe Nichita a demonstrat 12 ani ce poate. Nu e destul? Tot aud în jur povestea cu lipsa alternativei. Oricine e mai bun ca Nichita. Vecinul meu de scară, spre exemplu, ar fi un primar mai bun ca Nichita. Măcar are bune intenţii, nu minte la fiecare frază rostită. Nu e arogant, e familist şi e gospodar sută la sută. Ca el sunt mii în oraşul ăsta.

PSD a greşit grav prin readucerea lui Nichita în fruntea filialei. Iar asta se va vedea în scorul pe care partidul îl va lua pe municipiu la alegerile locale de anul viitor. Dar nu e problema noastră ce face PSD. Dacă gaşca de acolo îl vrea pe Nichita în altarul social-democrat e treaba ei. Sa il tina sanatos.

Oraşul vrea altceva. Nichita e capitol închis oricât s-ar strădui unii să-l ţină în geam ca pe o păpuşă prăfuită.

Uncategorized

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)