Marius Bodea este candidatul PNL la primăria Iaşi. Gorghiu l-a numit micul Iohannis, iar Blaga a promis că anul viitor vine la instalarea lui Bodea la primărie

Şeful aeroportului Marius Bodea a fost desemnat candidat al PNL la primăria municipiului Iaşi, co-preşedintele liberal Alina Gorghiu numindu-l pe Bodea „un mic Iohannis”.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a precizat în faţa a 500 de membri şi simpatizanţi liberali din Iaşi că alegerea lui Marius Bodea drept candidat al PNL Iaşi la primărie este cea mai nimerită soluţie, întrucât a demonstrat că are rezultate în administraţie.

„Este alegerea cea mai bună. Nu are un profil politic conturat, însă este un mic Iohannis, pentru că are rezultate bune în administraţie”, a spus Alina Gorghiu în cadrul reuniunii de la Casa Studenţilor.

La rândul său, co-preşedintele liberal Vasile Blaga i-a transmis lui Marius Bodea că, împreună cu Alina Gorghiu, va veni anul viitor la instalarea sa în funcţia de primar al Iaşului.

Prezent la eveniment, prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur a spus că dacă în urmă cu o săptămână era îngrijorat privind situaţia filialei ieşene, în condiţiile în care organizaţia avea zece candidaţi la primărie, lucrurile s-au schimbat rapid, iar liberalii ieşeni au dat dovadă de „înţelepciune”.

„Azi dăm tonul din capitala Moldovei. Strângeţi rândurile şi aliniaţi-vă în spatele lui Marius Bodea, pentru că avem nevoie de primar liberal la Iaşi. Bătălia cu PSD nu va fi uşoară, însă la Iaşi este un culoar mai bun ca niciodată”, a afirmat Flutur.

Marius Bodea, desemnat candidatul PNL la primărie, a spus că ştie ce trebuie făcut pentru ca Iaşul să se dezvolte, el precizând că „e necesar să nu mai promitem lucruri în care nu credem”.

În urmă cu o săptămână, consilierul prezidenţial Andrei Muraru a declarat în cadrul unui eveniment desfăşurat la aeroportul Iaşi că în locul directorului Marius Bodea ar candida la primărie, întrucât are rezultate notabile în această funcţie.

În ultimele zile, ceilalţi candidaţi înscrişi în cursa internă pentru desemnarea candidatului PNL la primărie, au precizat că se retrag din competiţie şi că îl susţin pe Marius Bodea.

Ultimul care şi-a anunţat retragerea a fost co-preşedintele PNL Iaşi, senatorul Dumitru Oprea, el făcând anunţul duminică în cadrul evenimentului la care au fost prezenţi Blaga şi Gorghiu.

Surse din PNL Iaşi susţin că sâmbătă seară, la scurt timp după ce a ajuns la Iaşi, Blaga l-ar fi convins pe Oprea să renunţe la candidatură şi să-l susţină pe Marius Bodea, discuţiile având loc la un restaurant din Iaşi, în prezenţa mai multor reprezentanţi ai PNL.

Marius Bodea este preşedintele CA al aeroportului Iaşi din anul 2012, el ocupând în timpul guvernării PNL şi funcţia de prefect al judeţului.

Anul trecut, la aeroportul Iaşi a fost inaugurată noua pistă, iar în urmă cu o săptămână a fost deschis un nou terminal, cu o suprafaţă de 3.600 metri pătraţi. Investiţiile la aeroportul din Iaşi, realizate din fonduri europene, se ridică la aproape 60 milioane de euro. În urmă trei ani, Iaşul avea o singură cursă externă, iar în prezent numărul acestora a ajuns la 14.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Marius Bodea este candidatul PNL la primăria Iaşi. Gorghiu l-a numit micul Iohannis, iar Blaga a promis că anul viitor vine la instalarea lui Bodea la primărie”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)