Strategia croitoraşului nepriceput Chirica: Întâi taie, apoi măsoară. De ce atâta incoerenţă la Primărie?

A dat undă verde, împreună cu Nichita, pentru tăierea teilor în februarie 2013, iar acum încearcă să repare eroarea. 20.000 de euro costă doar cei 120 de tei ce vor fi aduşi din Italia, alte câteva mii de euro transportul. De ce nu au gândit şefii Primăriei în februarie 2013, atunci când au tăiat teii? Lasă, că fraierii nu se prind, scandalul va dura câteva zile, iar până în 2016 oamenii uită, cam asta a fost logica tandemului Nichita-Chirica în urmă cu mai bine de doi ani şi jumătate.

Chiar azi am asistat la un nou pas în spate al lui Chirica. Licitaţia cu cântec pentru achiziţionarea a 15 autobuze second-hand nu se mai ţine, Mihai Chirica anunţând că vor fi luate autobuze noi. Că totul mirosea a dedicaţie pentru cumătrul Vasile Puşcaşu de la Unistil nu încape îndoială, Chirica încercând în ultimul moment să evite un nou scandal în prag de alegeri. Şi-a dat seama că e prea groasă dacă ar forţa cu Unistilul cumătrului.

„Nu ne permitem achiţionarea de autobuze vechi. Anul ăsta luăm autobuze noi de câţi bani avem”, a spus nervos Chirica în şedinţa de azi a Consiliului Local.

De ce n-a avut aceeaşi gândire viceprimarul cu ambiţii de primar şi în urmă cu o zi, două sau in urma cu trei luni?

Mihai Chirica merge pe sârmă, ştiind că peste jumătate de an vor fi alegeri. N-are nici o strategie, nu vede dincolo de o săptămână-două, seamănă cu un croitoraş nepriceput care întâi taie, apoi îşi dă seama că a greşit.

Care este de fapt adevăratul Chirica? Aşa se administrează un oraş de talia Iaşului? Iei decizii proaste, apoi, de frica alegerilor, faci doi paşi înapoi? Marea problemă este însă alta. Dacă Mihai Chirica e ales în iunie 2016 primar, va mai ţine ulterior cont de opinia publică?

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)