Sondaj INSCOP: PNL 40.1, PSD 36.3. Liberalii n-au câştigat puncte după tragedia de la Colectiv. În Moldova, PSD are 9 procente în faţa PNL

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, PNL ar obţine 40,1% din totalul voturilor, iar PSD 36,3%, potrivit unui sondaj INSCOP realizat la comanda ziarului Adevărul.

Intenţia de vot de care beneficiază PNL continuă să se deprecieze, în ciuda oportunităţilor oferite de incidentul de la Colectiv şi demisia Cabinetului Victor Ponta. În schimb, după o perioadă de scădere generată de erodarea la guvernare, PSD câştigă faţă de luna septembrie 1,3 procente în intenţia de vot.

Singura formaţiune care ar mai intra în Parlament conform sondajului efectuat în lunile noiembrie-decembrie este UDMR.

Prima formaţiune aflată sub pragul electoral este Mişcarea Populară, care câştigă aproape 2% faţă de luna septembrie, ajungând la 4,4% intenţie de vot.

În clasamentul intenţiei de vot urmează ALDE, care înregistrează faţă de luna septembrie un avans de 1,4 procente, pe fondul apariţiilor publice mult mai incisive din ultima perioadă, venite din partea lui Călin Popescu Tăriceanu. Scandalul provocat de decesul poliţistului care făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea şi tragedia din clubul Colectiv din Bucureşti au afectat puternic UNPR, care înregistrează o scădere a intenţiei de vot faţă de luna septembrie şi ajunge de la 5,1% la 2,6%. Clasamentul este încheiat de M10 (2,4%), PSRO (2,1%), PRM (1,1%) şi PNŢCD (1%).

Pe regiuni istorice:

• Moldova: PNL 37.4, PSD 46.6

• Muntenia, Oltenia, Dobrogea: PNL 41.5, PSD 38.9

• Banat, Crişana, Maramureş PNL 45.3, PSD 24

• Transilvania: PNL 37, PSD 28.3

Politica, Sondaje

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)