Ce e de urmărit duminică în Piaţa Unirii

Încrâncenarea politică nu mai e atât de mare ca în alţi ani, chiar dacă suntem în an electoral, însă e de văzut cum vor fi întâmpinaţi liderii politici veniţi de la Bucureşti. E posibil ca în piaţă să apară rezerviştii lui Dogaru, caz în care ne-am putea aştepta la ceva huiduieli.

Nu e clar dacă Liviu Dragnea mai vine la Iaşi, el fiind plecat într-o vizită în Israel. Dacă Dragnea nu mai ajunge în oraş, manifestările vor fi acaparate practic de PNL. Pe scenă vor fi Iohannis, Cioloş, Blaga şi Gorghiu, în timp ce PSD ar putea fi reprezentat doar de liderii locali.

Cum va suna discursul preşedintelui? Dar cel al premierului? Frustrarea ieşenilor e în creştere, întrucât nici un proiect important nu a fost urnit de către guvernele care s-au perindat la Palatul Victoria. Interesant de văzut dacă se va face vreo referire concretă la autostrada Iaşi-Târgu Mureş.

Cum va specula Marius Bodea prezenţa la Iaşi a lui Klaus Iohannis? Preşedintele are un nivel ridicat de încredere, iar liberalii ieseni ar putea specula momentul.

Posibil să apară şi un dialog, prin intermediul presei, între premier şi liderii liberali Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. Conducerea nationala PNL va ţine sâmbătă seară o conferinţă de presă la Iaşi şi e de aşteptat să se facă din nou referiri la alegerile în două tururi pentru primari. Vom vedea dacă Dacian Cioloş va avea o reacţie pe acest subiect şi dacă premierul îşi va menţine punctul de vedere exprimat în urmă cu câteva zile pe acest subiect.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)