10.000 de oameni au venit în Piaţa Unirii. S-au auzit fluierături pe discursul lui Iohannis. Chirica a fost huiduit copios, el vorbind un minut

Aproximativ 10.000 de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi, la manifestările organizate cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române. Pe scenă au urcat preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, mai mulţi miniştri, preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei IPS Teofan, dar şi şefi din administraţia ieşeană.

În discursurile lor, atât Iohannis cât şi Cioloş au vorbit de infrastructură şi de necesitatea ca Moldova să fie legată de Transilvania printr-o autostradă. Au fost două teme majore în Piaţa Unirii din Iaşi: autostrada şi relaţia cu Republica Moldova.

Vicele cu atribuţii de primar Mihai Chirica a avut un discurs care a durat doar un minut. Posibil ca Mihai Chirica să-şi fi scurtat discursul, în condiţiile în care huiduielile în piaţă se înteţiseră. Fluierături sporadice s-au auzit şi atunci când au vorbit Iohannis şi Cioloş.

După discursurile din Piaţa Unirii, preşedintele Iohannis s-a prins în Hora Unirii, iar apoi a pornit pe jos spre biserica Trei Ierarhi, pentru a depune coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. El a salutat mulţimea şi a stat de vorbă cu oamenii care l-au abordat. Distanţa de câteva sute de metri în Piaţa Unirii şi Trei Ierahi a fost parcursă în mai bine de jumătate de oră.

Oamenii au vrut să facă poze cu preşedintele Iohannis, una dintre acestea fiind făcută chiar de către primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, cel care l-a însoţit pe şeful statului spre biserică.

Oamenii i-au urat preşedintelui “La mulţi ani”, iar un bărbat i-a spus să stârpească comunismul, în timp ce un altul l-a întrebat de ce trupele militare americane trebuie să fie în România, Iohannis răspunzând că este foarte bine că se întâmplă acest lucru.

În faţa Bisericii Trei Ierarhi, zeci de oameni au scandat lozinci unioniste , ei având pancarte pe care se putea citi: “Vrem Unirea”, “Basarabia pământ românesc”, “Basarabia e România”.

Diverse

Comentarii

Un comentariu to “10.000 de oameni au venit în Piaţa Unirii. S-au auzit fluierături pe discursul lui Iohannis. Chirica a fost huiduit copios, el vorbind un minut”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)