Bodea face primele promisiuni. Vrea ca Iaşul să ajungă în 10 ani capitala mediului de afaceri şi oraşul cu cea mai mare platformă industrială din ţară. Chirica, atacat cu meniul umilinţei

Încadrat de liderii liberali Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, candidatul PNL la Primărie Marius Bodea s-a lansat în primele afirmaţii tranşante privind batalia din această primăvară.

El a spus că intră în competiţie „cu încrederea că ieşenii vor alege dezvoltarea în locul gâlcevei sterile şi a stagnării”.

„Văd cum disperarea electorală a transformat agenda administraţiei locale. Proiectele mici, nesemnificative, au luat locul proiectelor mari, în timp ce discuţiile serioase privind dezvoltarea oraşului nici măcar nu există. Văd cum în 15 ani de administraţie locală, cei care au condus Iaşul nu au înţeles care le este rolul”, a spus Bodea.

El a afirmat ca suferinţa nr. 1 a oraşului este lipsa de viziune şi faptul că ieşenii nu au răspuns la o întrebare simplă: „Unde se va afla Iaşul peste cinci sau zece ani? Unde vrem să ducem acest oraş?”

Marius Bodea a dezvăluit şi câteva din ideile sale, spunând că vrea ca în 10 ani, Iaşul să fie oraşul cu cea mai importantă platformă industrială din România şi să devină capitala mediului de afaceri.

Totodată, el spune că în 5 ani, Iaşul poate ajunge capitala europeană a tinerilor, iar în acelaşi interval, putem fi in primele trei oraşe din ţară în ceea ce priveşte numărul turiştilor străini.

„În urmă cu trei şi jumătate când am ajuns la aeroport, am găsit acolo o aerogară sătească cu program scurt. Oamenii aruncau bagajele direct în cala avionului. Imaginaţi-vă tabloul de atunci de la aeroport şi comparaţi-l cu transportul în comun. În timp ce în oraş lucrurile nu s-au schimbat, aeroportul arată cu totul altfel, pentru că de la început am ştiut ce vreau să fac”, a spus Bodea.

Candidatul liberal la Primărie a dezvaluit că nu va fi omul gâlcevei în campanie, precizând că „nimeni nu are de câştigat dacă Bodea dă cu sete în Chirica”.

„Avem însă de câştigat dacă vorbim de viziuni şi despre locul unde trebuie să ajungă Iaşul în perioada următoare”, a adăugat liberalul.

Totuşi, Marius Bodea nu s-a ferit să-l ia peste picior pe Chirica, amintind de meniul umilinţei pregătit de Primărie de ziua naţională sau pe 24 ianuarie.

„Să schimbi meniul din fasole cu cârnaţi în plăcinte nu este o formă de viziune. Aşa cum este servit, este meniul umilinţei. Dar să faci ca în cinci ani, Iaşul să găzduiască un festival european al gastronomiei, aceea este o formă de viziune”, a încheiat Bodea.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)