Cioloş îşi schimbă punctul de vedere pe tema alegerilor în 2 tururi: Discutăm cu partidele, studiem toate posibilităţile

Premierul Dacian Cioloş a declarat la Iaşi că va avea o discuţie cu partidele pe tema modificării legii în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, afirmând că sunt luate în calcul toate posibilităţile, inclusiv varianta asumării răspunderii Guvernului în Parlament.

La ieşirea de la biserica Trei Ierarhi, unde a participat la o slujbă religioasă, premierul Dacian Cioloş a fost întrebat de jurnalişti dacă ia în calcul posibilitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă pe tema alegerilor locale în două tururi, Cioloş răspunzând că sunt luate în calcul toate posibilităţile.

“Studiem toate posibilităţile”, a precizat premierul, el referindu-se inclusiv la varianta asumării răspunderii în Parlament pe această temă.

Dacian Cioloş a declarat că va avea o discuţie cu partidele politice în ceea ce priveşte sistemul de vot care va fi adoptat pentru alegerile locale din acest an.

Premierul a făcut aceste declaraţii la doar câteva minute după ce preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că ideea alegerii primarilor în două tururi de scrutin este una “foarte bună”, dar că se pune întrebarea dacă legea mai poate fi schimbată cu atât de puţin timp înaintea alegerilor.

Săptămâna trecută, PNL i-a cerut premierul să emită OUG de modificare a legii pentru a reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin , aşa cum se proceda până în 2012. Dacian Cioloş le-a transmis liberalilor că nu crede că este democratic să modifici prin ordonanţă de urgenţă o lege politică, adoptată de Parlament.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)