Pentru Iaşi despre bugetul Primăriei pe 2016: Când fondurile europene vor scădea drastic, Iaşul abia va avea bani să ţină luminile aprinse pe străzi

Un buget prost, fără viitor, aşa caracterizează cei de la Pentru Iaşi propunerea de buget 2016 a actualei administraţii Chirica.

«Domnul primar interimar a propus un buget interimar. De campanie. În timp ce Iaşul are nevoie de un buget pentru viitor. Iaşul este un oraş falimentar care încă nu dă faliment pentru că trăieşte din fonduri europene şi din mila guvernului. Avem venituri proprii de 336 milioane şi cheltuieli de 667. Prin comparaţie, Clujul, un oraş foarte apropiat ca mărime, are venituri proprii de 595 milioane. Când fondurile europene nerambursabile vor scădea drastic după 2020, Iaşul abia va avea bani să ţină luminile aprinse pe stradă.

Şi totuşi, deşi este deja târziu, nu vedem niciun proiect de creştere în bugetul actualei administraţii Chirica, care continuă lipsa de viziune a administraţiilor PSD. Sub presiunea scandalurilor recente, au aruncat în el câteva autobuze şi cateva scrânciobe. Este, la o scară mai mare, acelaşi comportament care-i face să dea nişte plăcinte gratis în Piaţa Unirii cu o mână şi să ia, cu cealaltă, şansa ieşenilor la o viaţă mai bună», afirmă Andrei Postolache, liderul grupului de iniţiativă Pentru Iaşi.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)