Palatul Culturii se va redeschide pe 27 aprilie, când vizitarea va fi liberă. 2.400 de oameni spun că vor veni să facă turul clădirii în ziua inaugurării

«Echipa Complexului Muzeal National MOLDOVA Iasi are bucuria de a anunta redeschiderea pentru public a Palatului Culturii in data de 27 aprilie 2016, in prima zi intrarea fiind gratuita pentru vizitatorii nostri.

Edificiu simbol al urbei ieşene, construit între anii 1906-1925, Palatul Culturii şi-a redobândit strălucirea de altă dată, graţie unui proces de restaurare derulat în perioada 2008-2016 în cadrul proiectului guvernamental „Reabilitarea monumentelor istorice din România“ cu finanţare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi implementat de Unitatea de Management a Proiectului din componenţa Ministerului Culturii.
Palatul Culturii găzduieşte patru muzee de talie naţională, fiecare cu o îndelungată tradiţie: Muzeul de Artă, înfiinţat în 1860, Muzeul de Istorie a Moldovei, ale cărui începuturi coboară până la 1916, Muzeul Etnografic al Moldovei, ale cărui baze au fost puse în 1943 şi Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” al cărui prim nucleu a fost creat în 1955 şi al cărui nume este un omagiu adus omului de ştiinţă ieşean. Tot în Palatul Culturii îşi are sediul şi Centrul de Cercetare şi Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural, care are o prestigioasă activitate de peste patruzeci de ani».

SURSA: Complexul Muzeal Moldova, facebook

PS: Până miercuri seară, 2.400 de oameni au anunţat pe facebook că vor veni în ziua inaugurării să viziteze Palatul.

Cultura

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)