Sunt şanse mari să fie repus în circulaţie trenul Putna-Suceava. Axinia (Regionala CFR Iaşi): Cei de la mănăstire, dar şi primarii din zonă, cer asta

Trenurile pe ruta Suceava-Putna ar putea fi repuse în circulaţie în două-trei luni, la cererea mănăstirii Putna şi a primarilor din zonă, susţine directorul regionalei CFR Iaşi Constantin Axinia.

Potrivit conducerii regionalei CFR Iaşi, unul dintre susţinătorii cei mai înfocaţi ai reînfiinţării liniei CFR între Putna şi Suceava este stareţul Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic. El a promis că în situaţia reintroducerii acestei curse, biletul de tren va fi valabil şi pentru a vizita mănăstirea.

„Am avut zilele trecute o întâlnire la Putna, la care au fost prezenţi toţi primarii din zonă, reprezentanţi ai mănăstirii, dar şi şefi de la CFR Infrastructură şi CFR Călători SA Bucureşti. A fost semnat şi un document privind reînfiinţarea liniei Putna-Suceava. Documentul a ajuns deja la ministerul Transporturilor şi există semnale că va fi aprobat”, a declarat directorul Regionalei CFR Călători Iaşi, Constantin Axinia.

El a spus că în cel mult două-trei luni s-ar putea repara linia de cale ferată pe tronsonul Putna-Dorneşti, după care vor fi puse în circulaţie şi trenurile. Linia Dorneşti-Suceava este funcţională, aceasta făcând legătura, prin Siret, cu Ucraina.

„Sperăm ca în vară să se circule din nou cu trenul pe ruta Suceava-Putna. Sunt şanse bune să se întâmple. Cei de la mănăstire cer asta, dar şi primarii din zonă”, a spus Constantin Axinia.

Ruta CFR Suceava-Putna a fost desfiinţată în anul 2012, printr-o decizie a conducerii CFR Călători Bucureşti, care motiva la acea vreme că traseul nu este unul profitabil.

În acel moment, circulau mai multe trenuri pe zi pe ruta Suceava-Putna, însă există şi o garnitură care făcea legătura între Putna şi Iaşi.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)