Reacţii după afirmaţiile neconvingătoare ale lui Cioloş cu autostrada: Bodea şi Blăjuţ sunt critici, Chirica e fericit, chiar dacă premierul n-a promis mare lucru

Declaraţiile premierului Dacian Cioloş făcute ieri la Iaşi în privinţa autostrăzii sunt comentate de candidaţii la Primăria Iaşi. Cioloş n-a adus veşti grozave pentru ieşeni, mai ales că studiul de fezabilitate va fi refăcut până spre finalul anului 2018, iar în plus primul tronson de autostradă care intră în lucru este Iaşi-Tg Neamţ şi nu cel peste munţi.

Liberalul Marius Bodea consideră că Iaşul a primit o veste proastă de la premierul Cioloş.

„Situaţia este critică pentru că tronsonul care traversează munţii, Tg. Neamţ – Tg. Mureş, nu va fi realizat în perioada 2014-2020. Faptul că se va realiza documentaţia pentru tronsonul Ungheni – Tg. Neamţ ştiam din buget, aşadar nu este nimic nou. Cum este posibil să vii în regiunea de Nord-Est a ţării şi să le spui ieşenilor şi tuturor locuitorilor din regiune că nu se poate introduce tronsonul care să străbată munţii? Recuperarea decalajului care ne desparte de Vestul ţării nu se poate rezolva decât prin autostradă. Aceasta este menirea guvernului”, spune candidatul liberalilor Marius Bodea.

Independentul Viorel Blăjuţ, care a participat ieri la întâlnirea lui Cioloş cu parlamentarii din Moldova, spune că a rămas dezamăgit în urma discuţiilor. Mai mult, el spune că nu va vota Masterplanul în Parlament şi că ar putea duce ieşeni la Bucureşti, pentru a protesta la Parlament.

„Sunt doar promisiuni vagi. I-am atras atenţia foarte clar premierului Dacian Cioloş. Dacă în Masterplanul General de Transport nu vor fi prinşi bani pentru autostrada Iaşi -Targu Mureş, pentru a începe măcar un anumit tronson, eu nu voi vota acest Masterplan. Voi duce oameni din Iaşi la Bucureşti cu bannere şi vom cere demisia lui Cioloş. Dacă votăm masterplanul în forma actuala, atunci Moldova rămâne condamnată la sărăcie”, a afirmat Viorel Blăjuţ.

În schimb, candidatul PSD Mihai Chirica e bucuros după vizita la Iaşi a premierului. El a spus într-o conferinţă de presă că nu e cazul să ne lamentăm, ci trebuie să punem umărul.

„Dacă guvernul zice că are ca prioritate autostrada, nu e cazul să politizăm şi să creăm un discurs lamentabil. Să punem umărul cum am făcut şi cu Palatul Culturii”, a declarat Mihai Chirica.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Reacţii după afirmaţiile neconvingătoare ale lui Cioloş cu autostrada: Bodea şi Blăjuţ sunt critici, Chirica e fericit, chiar dacă premierul n-a promis mare lucru”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)