Urmează 2 săptămâni cumplite pentru Chirica. Unde a greşit candidatul PSD în ultimele zile

Campania electorală s-a animat brusc de câteva zile la Iaşi, totul în urma materialului difuzat miercuri seară de Antena3. A fost un atac devastator la adresa candidatului PSD Mihai Chirica, fiind prezentate legăturile între Conest (firma de casă a Primăriei) şi Chirica, fost inginer în cadrul companiei respective.

Materialul la adresa lui Chirica a fost difuzat de mai multe ori la Antena3, iar efectul este devastator. Lovitura e cu atât mai cruntă cu cât publicul Antenei3 se suprapune în mare masură cu electoratul PSD. Imaginaţi-vă cum au reacţionat fanii PSD când au văzut emisiunea lui Mihai Gâdea. E greu de presupus că votanţii lui Chirica se vor muta brusc la Bodea, Blăjuţ, Postolache, Preda sau Bogdănici, însă în mod sigur oamenii încep să-şi pună întrebări în privinţa candidatului lor.

Toate sondajele de uz intern realizate de PSD şi PNL arătau până la „momentul” Antena3 o diferenţă între 5 şi 9 puncte între Chirica şi Bodea. Asta după ce în urmă cu lună distanţa era de 12 procente.

Surse din apropierea lui Chirica, dar şi din primărie, spun că joi, candidatul PSD a fost pentru prima dată în această campanie, extrem de furios. Mai mult, Chirica a convocat rapid o conferinţă de presă, ziariştii fiind anunţaţi de acest eveniment cu doar 45 de minute înainte. Chirica s-a dezlănţuit la adresa a doi adversari, Marius Bodea şi Viorel Blăjuţ, acuzându-i că ei s-ar afla în spatele atacului de la Antena3. De ce nu Postolache, Botez sau Movilă?

Logic ar fi fost ca Mihai Chirica să fi răspuns întâi la acuzaţiile aduse în materialul Antenei3. Putea să nege legăturile sale cu firma Conest. N-a făcut-o, pentru că nu putea s-o facă, Conestul fiind compania care a câştigat licitaţii pe bandă rulantă la Iaşi în ultima perioadă.

Chirica a făcut o greşeală majoră, arătând de fapt publicului de cine se teme mai tare în această campanie şi care îi sunt de fapt adversarii. Posibil să nu-şi fi ascultat sfătuitorii, nervozitatea împingându-l să iasă public şi să-i atace pe Bodea şi Blăjuţ.

Vineri, s-a mai consumat un episod interesant din această campanie, pe piaţă fiind livrat un sondaj de opinie realizat de IRES, institut condus de Vasile Dâncu, un apropiat al PSD. Rezultatul e uimitor. Chirica are 31%, Bodea 12, Postolache 5, Preda 3, iar ceilalţi sub două procente. Adunând procentele de mai sus ies doar 58 la sută. Restul reprezintă indecişi, nehotărâţi şi oameni care nu se prezintă la vot. Cu alte cuvinte sunt amestecate mere cu pere, pentru că suma procentelor candidaţilor ar trebuie să fie 100.

Sondajul a fost realizat în grabă, prin telefon, în doar două zile, 14-15 mai. Posibil ca sondajul să nu aibă legătură cu atacul de la Antena3, ci să fi fost pregătit tocmai pentru a-i descuraja pe următori. E o tehnică obişnuită de campanie.

Ce va urma în cele două săptămâni rămase până la alegeri? Cel mai probabil atacurile se vor înteţi. Si de o parte şi de alta. Antena3 a anunţat deja că vor urma şi alte dezvăluiri despre candidatul PSD de la Iaşi. Va fi interesant

Uncategorized

Comentarii

Un comentariu to “Urmează 2 săptămâni cumplite pentru Chirica. Unde a greşit candidatul PSD în ultimele zile”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)