Marius Bodea, apel către candidaţii care vor schimbarea PSD de la putere în Iaşi: «Cel mai bine plasat să primească sprijinul celorlalţi. Trebuie să fim maturi, avem alegeri într-un singur tur». CIFRELE ULTIMULUI SONDAJ

Toate forţele politice din Iaşi care vor schimbarea au obligaţia să se coalizeze pentru a nu mai avea PSD la putere in oras, spune candidatul liberalilor Marius Bodea.

El a adăugat că administraţia PSD a creat un vast sistem clientelar care subjugă oraşul şi că fiind alegeri într-un singur tur este nevoie de o coalizare în jurul candidatului care are şansele cele mai mari să-l învingă pe Mihai Chirica.

„Matematica este simplă, trebuie să găsim o formulă împreună. Fac apel la ceilalţi candidaţi să ne coalizăm, astfel încât după 5 iunie, PSD să nu mai fie la putere în Iaşi. Pot înţelege neîncrederea celorlalţi candidaţi în sondajul nostru, care mă plasează pe locul doi. Sunt dispus ca luni şi marti să mai facem un sondaj, iar miercuri, cel mai bine plasat, în raport cu Chirica să primeasă sprijinul celorlalţi. Trebuie să fim maturi, distanţa între mine şi ceilalţi candidaţi este uriaşă, ei nu vor mai putea recupera să-l învingă pe Chirica. PSD are un nucleu de votanţi fideli care îi pot asigura victoria lui Chirica. Sondajele arată că de departe sunt singurul care îl poate bate pe Chirica, însă este important orice vot”, a spus candidatul liberal, Marius Bodea.

El a precizat că un vot risipit reprezintă un vot dat pentru menţinerea aceloraşi oameni care conduc oraşul de 15 ani.

Bodea a spus că o eventuală înţelegere ar funcţiona doar pentru Primărie, nu şi pentru Consiliul Local, acolo unde fiecare partid încearcă să obţina cât mai multe voturi.

„Acum trebuie să ne coalizăm, nu după 5 iunie”, a afirmat Marius Bodea.

Liberalii au prezentat duminică şi rezultatele unui sondaj de opinie pe care l-au realizat telefonic pe 26 mai, pe un eşantion de 313 persoane. Eroarea este de 5.5%.

CANDIDAŢI PRIMĂRIE:

Mihai Chirica 40.7%

Marius Bodea 35.0

Andrei Postolache 6.6

Viorel Blăjuţ 4.8

Radu Botez 4.0

Petru Movilă 3.3

Camelia Bogdănici 3.1

Anca Preda 1.2

Traian Dobre 0.9

Cristian Cernescu 0.4

PARTIDE

PSD 40.0%

PNL 38.1

ALDE 5.9

PMP 3.4

UNPR 3.0

M10 3.0

PSRO 2.0

Alţii 4.6

Politica, Sondaje

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)