Rezultat incredibil la Suceava: Cu 48,3 la sută, PNL face singur majoritatea în CJ

Senatorul PNL Gheorghe Flutur va fi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, iar liberalii deţin singuri majoritatea în consiliu, obţinând 21 de mandate din 37.

Gheorghe Flutur a declarat că PNL Suceava a scos cel bun rezultat din ţară dintre filialele partidului, obţinând 131.875 de voturi la consiliul judeţean. PNL a înregistrat 48,3 la sută la CJ, iar la redistribuire a ajuns la un incredibil 56,75 la sută, astfel că deţine singur majoritatea în consiliu.

PSD a obţinut 38,82 la sută la alegerile pentru CJ Suceava şi va avea 16 mandate.

ALDE a înregistrat 4,9%, iar PMP 4,66%, ambele formaţiuni ratând intrarea în CJ Suceava.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, PNL va avea ambii vicepreşedinţi ai CJ Suceava, aceştia fiind Viorel Seredenciuc şi Gheorghe Niţă.

PNL a câştigat şi Primăria Suceava, prin actualul edil Ion Lungu, care a obţinut 42% din voturi. Liderul filialei sucevene a PNL Gheorghe Flutur a precizat că în consiliul local majoritatea o vor forma PNL şi PMP.

„Este un scor foarte mare pentru PNL în judeţ şi suntem pe primul loc la nivel naţional din punctul de vedere al numărului de voturi obţinute. Trebuie să avem o bucurie prudentă, pentru că avem foarte multă treabă de acum înainte”, a spus Gheoghe Flutur.

În judeţul Suceava, liberalii au câştigat 45 de primării, în timp ce PSD şi-a adjudecat 63 de primării, ALDE 3, iar PMP una. În două localităţi au fost aleşi primari independenţi.

În multe comune sucevene în care PSD a câştigat Primăria, lista PNL de la Consiliul Judeţean a fost votată în proporţie de peste 50 la sută.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)