Şedinţă tensionată la PNL Iaşi: Bodea rămâne şef la municipiu, dar renunţă la mandatul de consilier (UPDATE)

Întrunire cu scântei luni seară în Podu Roş. Organizaţia municipală a discutat rezultatul sub aşteptări scos în Iaşi, discuţiile fiind aprinse. La şedinţă au venit vreo 36 din cei 45 de membri ai Biroului Permanent Local.

O parte dintre cei prezenţi i-au cerut lui Marius Bodea, liderul filialei municipale să demisioneze din funcţie, acuzându-l că e direct răspunzător de scorul slab pe oraş. Printre cei care au solicitat plecarea din post s-au numărat Dragomir Tomaşeschi, Viorel Baciu, adică gruparea din fosta Forţă Civică, dar şi un reprezentant al vechiului PNL, Dorin Cristea.

Marius Bodea a propus însă un vot de încredere. După discuţii în contradictoriu, mai mulţi membri PNL au părăsit sala, motivând că centrul a decis înscăunarea lui Bodea la municipala PNL, aşa că votul din BPL n-are nici un rost.

În cele din urmă s-a trecut la vot. 19 membri ai BPL au votat în favoarea rămânerii lui Bodea la sefia municipalei liberale, 10 s-au abţinut, în timp ce Dorin Cristea a fost singurul care a votat împotrivă. Potrivit unor surse, printre cei care s-au abţinut s-a numărat Marius Dangă, dar şi Daniel Juravle.

Pe de altă parte, Marius Bodea le-a spus colegilor din PNL că renunţă la mandatul de consilier local.

Rămâne de văzut care va decizia centrului în privinţa organizaţiei judeţene PNL Iasi, în condiţiile în care se va renunţa la formula cu doi co-preşedinţi şi se va merge cu preşedinte unic.

UPDATE: Alte surse din PNL spun ca initial la sedinta au venit 40 de oameni. In final 6 au iesit din sala. 19 ar fi votat pentru Bodea, 14 s-au abtinut, iar un vot a fost impotriva. In lipsa unui comunicat oficial al PNL Iasi, informatiile din interior se bat cap in cap.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)