Cătălin Bulgariu, demisie pe bune sau forţarea şefilor PSD Iaşi pentru a-l unge viceprimar?

Consilierul local Cătălin Bulgariu, proaspăt ales pe listele PSD, şi-a dat demisia din partid, surse din filiala locală a social-democraţilor susţinând că Bulgariu este nemulţumit că nu primeşte un post de viceprimar.

Primarul Mihai Chirica, totodată liderul filialei municipale PSD Iaşi, a declarat că Bulgariu a demisionat din PSD, pe motiv că ar vrea să înceapă „o altfel de carieră”.

Chirica a mai spus că e o decizie personală a lui Cătălin Bulgariu, dar că „dacă vrea să revină în partid, o poate face”.

În cazul demisiei din PSD, Cătălin Bulgariu îşi pierde şi mandatul de consilier local, el fiind ales pe listele social-democraţilor la alegerile din 5 iunie. Bulgariu nu a putut fi contactat pentru a explica motivele demisiei sale din PSD.

Surse din PSD Iaşi susţin că Bulgariu îşi doreşte postul de viceprimar, însă partidul vrea să propună pentru această funcţie un alt consilier social-democrat, cel mai probabil Gabriel Harabagiu. Totodată, cel de-al doilea post de viceprimar ar urma să fie oferit în urma negocierilor, unui reprezentant ALDE, deşi PSD deţine singur majoritatea în consiliul local.

Aceleaşi surse au mai afirmat că, prin anunţarea demisiei, Cătălin Bulgariu încearcă să forţeze mâna conducerii PSD Iaşi, pentru a-l susţine totuşi la postul de viceprimar.

„Dacă pleacă din PSD, pierde tot. El joacă tare, pentru a mai fi loc de negocieri cu cei de la vârful filialei”, a declarat un reprezentant din conducerea organizaţiei ieşene a PSD.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Cătălin Bulgariu, demisie pe bune sau forţarea şefilor PSD Iaşi pentru a-l unge viceprimar?”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)