Se confirmă ceea ce toată lumea ştia încă din campanie: Radu Botez va fi viceprimar

ALDE va primi la Iasi un post de viceprimar al municipiului şi una dintre cele două funcţii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, în urma negocierilor cu PSD, a anunţat Varujan Vosganian.

Atât în consiliul local Iaşi, cât şi în consiliul judeţean, majoritatea va fi asigurată de PSD-ALDE.

„În unele locuri din ţară, colaborarea PSD-ALDE se va face din necesitate, în alte locuri există relaţii construite deja între persoane din cele două partide. În judeţul Iaşi, PSD nu deţine majoritatea în consiliul judeţean şi e nevoie de sprijinul nostru. Vom avea o funcţie de vicepreşedinte. Încă nu am nominalizat persoana de la noi care va ocupa acest post”, a spus Varujan Vosganian.

El a precizat că în municipiul Iaşi, PSD a propus ca fostul candidat ALDE la primărie, Radu Botez, să ocupe un post de viceprimar, chiar dacă social-democraţii pot forma singuri majoritatea în consiliu, având 14 mandate din 27.

Întrebat dacă nu crede că va avea un rol decorativ în primărie, în condiţiile în care PSD îl poate schimba oricând din funcţie, Radu Botez, prezent în aceeaşi conferinţă de presă, a răspuns: „Nu cred că voi fi neglijat. Propunerea a venit de la PSD”.

În consiliul local, PSD deţine 14 mandate, PNL 8, PMP şi ALDE câte două, iar un mandat a revenit independentului Andrei Postolache.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)