Balamucul de pe lume la ALDE Iaşi: Vosganian îl anunţă pe Chirilă candidatul pentru vice la CJ, Şalaru zice că el e alesul filialei

Scandal cât casa la ALDE. Doi consilieri ALDE, Victor Chirila si Vasile Salaru, vor candida vineri la postul de vicepreşedinte al CJ Iaşi care revine acestei formaţiuni în urma negocierilor cu PSD. S-a ajuns la această situaţie în urma unor neînţelegeri din filiala ieşeană ALDE condusă de senatorul Varujan Vosganian.

Potrivit unui comunicat transmis joi seară de liderul organizaţiei judeţene ALDE, Varujan Vosganian, cel nominalizat de partid pentru postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi este Victor Chirilă.

Preşedintele executiv al ALDE Iaşi, Vasile Şalaru susţine altceva si anume că în şedinţa Biroului Politic Teritorial (BPT) al filialei nu s-a luat o astfel de decizie şi că de fapt el este candidatul ALDE pentru postul de vicepreşedinte al CJ, hotărârea fiind luată prin vot în aceeaşi şedinţă a BPT al ALDE Iaşi.

Şalaru spune că Vosganian a fost prezent la reuniune şi l-a anunţat pe Victor Chirilă drept candidatul partidului, dar fără a supune la vot propunerea.

„Noi am spus să votăm, pentru că aşa este normal. Vosganian s-a retras pe o terasă din apropierea sediului, împreună cu alţi membri din conducerea filialei, dar am rămas în sală 26 din cei 45 de membri ai Biroului Politic. S-a trecut la vot, iar 25 de persoane au votat ca eu să fiu candidatul la funcţia de vicepreşedinte. Câştigător sunt eu. Vosganian ne-a spus că varianta Chirilă a fost decisă de către conducerea ALDE de la Bucureşti, dar noi nu trăim în dictatură, deciziile se iau democratic, prin vot”, a spus Vasile Şalaru.

Totodată, el a anunţat că se va supune voinţei colegilor, iar vineri, când se va constitui consiliul judeţean Iaşi, îşi va depune candidatura la funcţia de vicepreşedinte.

„Colegii din CJ Iaşi vor hotărî mai departe, dar eu unul voi candida. Dacă va candida şi Victor Chirilă vom vedea cine ia mai multe voturi”, a spus Şalaru.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)