250.000 de pasageri vrea să transporte Tarom în acest an, la Iaşi. Sâmbătă seară a fost inaugurată ruta Iaşi-Madrid

Tarom are ca ţintă un trafic de 250.000 de pasageri pe aeroportul din Iaşi în acest an, a declarat directorul comercial al companiei, Costin Ciotec, care a participat sâmbătă seară la inaugurarea rutei Iaşi-Madrid.

„250.000 de pasageri înseamnă 10 la sută din numărul total al pasagerilor pe care Tarom îi transportă anual în România. Aeroportul din Iaşi este un partener important pentru Tarom, avem opt rute externe pe Iaşi, cu 19 de frecvenţe pe săptămână, la care se adaugă 30 de frecvenţe săptămânal pe rutele interne. Urmărim creşterea de rute pe Iaşi, studiem acest lucru şi vom anunţa la momentul oportun”, a declarat directorul comercial al Tarom, Costin Ciotec.

El a participat sâmbătă seară la festivitatea de inaugurare a rutei Iaşi-Madrid, cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână, respectiv miercuri şi sâmbătă. Ceremonia a inclus printre altele, dansuri spaniole, dar şi tăierea unui tort realizat special pentru eveniment.

La rândul său, preşedintele consiliului de administraţie al aeroportului Iaşi, Marius Bodea a spus că dezvoltarea aeroportului continuă, iar la finele acestui an traficul va depăşi 850.000 de pasageri, de peste două ori mai mare decât cel înregistrat anul trecut.

Bodea a precizat că Madridul a fost cea mai solicitată destinaţie de către ieşeni şi că după lungi discuţii cu Tarom, această rută este în sfârşit introdusă.

„Următoarele destinaţii vizate sunt Amsterdam şi Dubai. Zborul către Dubai va fi introdus cel mai probabil anul viitor, discuţiile cu operatorul Fly Dubai fiind avansate”, a mai spus Marius Bodea.

Prezent la deschiderea rutei către Spania, Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ Iasi, a spus că, prin dezvoltarea aeroportului, numărul de turişti în Iaşi a crescut spectaculos, ajungând să fie mai mare decât cel al turiştilor pe care îl adună împreună reşedinţele de judeţ din nord-estul ţării.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)