Viceprimar: Trei găuri cu diametrul cât degetul au fost descoperite într-o ţeavă de gaz, în apropierea blocului din Copou

Viceprimarul Gabriel Harabagiu susţine că echipele E.ON au descoperit miercuri trei găuri într-o ţeavă de gaz, la câteva zeci de metri de blocul din Copou unde s-a produs explozia. Gazul ar fi pătruns pe un canal către subsolul imobilului de pe strada Văscăuţeanu, aceasta putând fi cauza deflagraţiei.

Potrivit lui Harabagiu, ţevile sunt în pământ, iar prin spărturile respective, gazul ar fi ieşit şi s-ar fi infiltrat într-un alt canal, în care sunt puse ţevile pentru alimentarea cu agent termic.

„Erau trei găuri cu diametrul cât un deget. Credem că aceasta este cauza exploziei, însă ancheta este cea care ne va arăta ce s-a întâmplat. Gazul s-a dus pe canalul respectiv, iar capătul de linie este subsolul blocului unde a avut loc explozia”, a precizat viceprimarul Gabriel Harabagiu.

El a spus că miercuri seară va fi reluată doar parţial alimentarea cu gaz metan la blocurile din zona unde a avut loc deflagraţia, din cauza lucrărilor demarate de E.ON.

Una dintre ipotezele luate în calcul în cazul exploziei din blocul situat în zona Copou este cea a unei deflagraţii la subsolul blocului care s-ar fi produs în momentul în care un locatar ar fi aprins lumina într-o boxă.

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi distrugere calificată în cazul exploziei din Copou.

Ancheta este efectuată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)