Chirica mai face un pas în bătălia pentru controlul PSD Iaşi. Ce a spus Dragnea despre scandalul din filială

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, referindu-se la tensiunile din PSD Iaşi, că va lua măsuri radicale, mergând până la excluderea din partid a celor care tulbură activitatea primarului municipiului şi a şefului CJ Iaşi.

Declaraţia sa survine după ce şeful filialei municipale PSD, Mihai Chirica a cerut înlocuirea şefului organizaţiei judeţene a PSD Victorel Lupu şi desemnarea unui nou Birou Permanent Judeţean al filialei.

Liviu Dragnea a spus, într-o conferinţă de presă la Vaslui, că situaţia tensionată din PSD Iaşi, a fost luată în discuţie în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului şi că Biroul Permanent Naţional a primit mandatul pentru a fi decise eventuale măsuri organizatorice la vârful PSD Iaşi.

„Nici eu, nici colegii mei din conducerea PSD nu acceptăm ca vreunui ales local, preşedinte de Consiliu Judeţean sau primar, să-i fie afectată legitimitatea, puterea de decizie şi libertatea de exprimare în instituţia respectivă, de către nici un coleg, indiferent că este consilier local sau judeţean, care încearcă să negocieze politica în respectivele instituţii. O să verific aceste informaţii şi dacă se dovedesc că sunt corecte, deciziile vor fi radicale, mergând până la excluderea celor care tulbură activitatea administraţiei publice locale”, a spus Liviu Dragnea.

El a mai spus că reprezentanţii partidului din consilii trebuie să-i ajute pe edilii PSD, adăugând că „toţi cei care vor să foloseasă aceste demnităţi în scopuri personale, încercând să restrângă libertatea de acţiune a primarului, vor fi excluşi”.

La rândul său, şeful organizaţiei municipale a PSD Iaşi, Mihai Chirica a declarat că situaţia tensionată din PSD Iaşi va fi tranşată în BPN şi că foarte probabil va fi constituit un nou Birou Permanent Judeţean al organizaţiei ieşene.

„Dacă nu lunea viitoare, atunci într-o şedinţă viitoare de BPN; lucrurile se vor rezolva. S-a vorbit inclusiv despre excluderea celor care au alte preocupări în partid. Vom face un BPJ reprezentativ pentru toţi. Nu pot să văd în BPJ primari condamnaţi, e necesar ca fiecare categorie socială să fie reprezentată”, a spus Mihai Chirica.

El a afirmat că există probabilitatea să preia conducerea filialei judeţene a PSD Iaşi.

Surse din cadrul PSD Iaşi au precizat că Liviu Dragnea ar fi discutat înaintea reuniunii Comitetului Executiv Naţional cu mai mulţi reprezentanţi ai PSD Iaşi şi că „semnalul său a fost clar în favoarea primarului Mihai Chirica”.

Liderul filialei municipale PSD Iaşi Mihai Chirica afirmase joi că, în cazul în care Comitetul Executiv Naţional al PSD nu va tranşa situaţia din filiala ieşeană, va cere convocarea unei conferinţe extraordinare a PSD Iaşi, pentru a fi aleasă o nouă conducere.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)