Ce schimbări s-au făcut la PSD Iaşi şi cât va rezista armistiţiul în filială

Zi lungă zi la PSD Iaşi, cu şedinţe succesive, mai întâi Biroul Permanent Judeţean, apoi Comitetul Executiv. A fost prima reuniune cu Mihai Chirica în capul mesei, după ce primarul Iaşului a primit binecuvântarea lui Dragnea pentru a prelua şefia organizaţiei judeţene.

Marele absent a fost Victorel Lupu, cel care a vrut probabil să evite prima reuniune de partid prezidată de Chirica.

Biroul Permanent Judeţean a fost completat cu 4 noi membri, toţi din tabăra Chirica. Este vorba despre Camelia Gavrilă, Paul Boişteanu, Dumitru Pantazi (primarul de Paşcani) şi Ionel Vatamanu (edilul de la Tg Frumos).

În plus, Paul Boişteanu a fost desemnat şef interimar la filiala municipală.

Noul BPJ e compus din 17 membri, faţă de 13 până acum, însă e greu de spus dacă Mihai Chirica deţine acum controlul în acest for.

Tot la capitolul decizii, surpriza a fost anunţul înlocuirii lui Ionuţ Câmpeanu de la şefia TSD, în locul său fiind nominalizat Bogdan Cojocaru.

Cum era de aşteptat, Cristian Stanciu a fost înlocuit din funcţia de director de campanie pe judeţ la alegerile parlamentare, în locul său fiind numit Bogdan Balanişcu, cel care a condus şi campania lui Chirica pentru primărie.

Interesant, Balanişcu şi Cojocaru (liderul de la tineret) sunt apropiaţii europarlamentarului Cătălin Ivan.

În finalul şedinţei, Chirica şi Stanciu s-au pupat în văzul membrilor Comitetul Executiv.

Armistiţiul în PSD Iaşi va funcţiona cel puţin până se moşesc listele parlamentare. Atunci va fi momentul decisiv, pentru că ambele tabere încă speră să-şi impună oamenii pe liste.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)