Vosganian fuge de primul loc la Senat şi candidează la deputaţi. Lista ALDE la Senat va fi deschisă de Vasile Şalaru

Senatorul Varujan Vosganian va deschide lista ALDE Iaşi pentru Camera Deputaţilor, a decis Biroul Executiv Judeţean al filialei, ţinta organizaţiei fiind obţinerea unui mandat de senator şi două de deputat.

Vosganian nu a vrut să rişte pierderea mandatului de parlamentar, în condiţiile în care pentru a obţine mandatul de senator, filiala ar trebui să obţină în judeţul Iaşi aproximativ 15 la sută din voturi.

Biroul Executiv Judeţean ALDE a mai decis ca preşedintele executiv al organizaţiei, Vasile Şalaru, consilier judeţean, să ocupe primul loc pe lista pentru Senat, în timp ce un alt consilier judeţean, Ciprian Roşca va figura pe poziţia a doua, la Camera Deputaţilor.

„Filiala ALDE Iaşi a obţinut la locale 7,2 la sută, scor peste media naţională, astfel că avem libertatea de a decide noi listele pentru Parlament. Vrem să obţinem un mandat de senator şi două la deputaţi. Va fi greu, dar nu imposibil”, a declarat preşedintele executiv al ALDE Iaşi, Vasile Şalaru.

El a adăugat că, listele complete ALDE Iaşi pentru alegerile parlamentare vor fi definitivate în perioada următoare, deocamdată stabilindu-se capii de listă la Senat şi Camera Deputaţilor.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)