Ioan Nani: Cea mai bună piaţă la export pentru Antibiotice este SUA

„Cea mai bună piaţă la export pentru Antibiotice este SUA, care ne aduce 20% din vânzări. Vindem pe această piaţă zece tipuri de injectabile (penicilină, cefalosporine – din clasa betalactamice). Recent am câştigat o licitaţie prin care va trebui să livrăm 200.000 de flacoane injectabile de Ampicilină. Aceste produse ajung în spitalele din SUA“, a spus Ioan Nani, directorul general Antibiotice Iaşi.

Antibiotice Iaşi trimite peste Ocean, în spi­talele americanilor, Ampicilină de 500 mg, 1 gram şi 2 grame, dar şi Nafcilină de un 1 gram şi 2 grame, produse folosite pentru tratarea infecţiilor. Anul trecut, pe piaţa din SUA a fost autorizat un nou produs al Antibiotice, Ampicilina cu sulbactam 1,5 grame şi 3 grame, pulbere pentru soluţiile injectabile sau perfuzabile, ceea ce a contribuit la creşterea vânzărilor producă­torului din Iaşi pe această piaţă.

Ioan Nani mai spune că în SUA compania a ajuns la o cotă de 22% pe flacoanele de ampicilină injectabilă vândute în spitale, pe această piaţă fiind patru furnizori.

„Este o piaţă care are nevoie de medicamente, ei nu pot produce local tot ce au nevoie, nu îmi fac griji că s-ar putea schimba ceva pe această piaţă.“

Pe lângă produsele finite, Antibiotice Iaşi trimite peste Ocean, în SUA, şi nistatină (ca materie primă), folosită în industria de medicamente, dar şi în industria de dermatocosmetice.

„Suntem cel mai mare furnizor de nistatină pentru SUA, dar şi lider mondial în producţia de nistatină. Noi folosim în produsele noastre doar 10% din nistatina produsă, de aceea restul o exportăm ca materie primă. În SUA avem doi mari concurenţi, de aceea nu pot oferi detalii legate de vânzările de nistatină.“

A doua cea mai bună piaţă la export a Antibiotice Iaşi este Europa, iar pe locul trei se situează ţările din Asia, unde compania vinde unguente, geluri, creme, produse cardiovasculare, supozitoare, comprimate.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)