Teofil Bălteanu ar putea prelua azi şefia PNL Iaşi. Nu are experienţă politică, iar în puţinele apariţii de până acum n-a dovedit combativitate

Biroul Permanent Naţional al PNL îl va desemna pe Emil Teofil Bălteanu în fruntea PNL Iaşi, au precizat surse liberale. Şedinţa de la centru este programată pentru azi la prânz, iar un cuvânt important în luarea acestei decizii îl va avea Dan Motreanu, coordonatorul filialei ieşene a PNL.

Întrebat la sfârşitul săptămânii trecute într-o şedinţă în Podu Roş dacă e posibilă această mutare, Motreanu nici n-a confirmat, dar nici n-a infirmat, însă l-a lăudat pe Bălteanu.

Bălteanu nu e un nume cunoscut în afara partidului, însă în interiorul filialei a fost pe rând secretar general, apoi prim-vicepreşedinte. În campania de la locale nu s-a implicat în treburile organizaţiei.

Teofil Bălteanu este ofiţer în rezervă şi deţine mai multe afaceri. Este distribuitor pe România al cristalurilor Bohemia şi deţine farmaciile Longavit.

Nu are experienţă politică, iar în puţine sale apariţii n-a dovedit combativitate şi nici simţ politic.

Surse liberale afirmă că Băltenu nu va candida la alegerile parlamentare şi că în acest fel ar asigura echilibrul între taberele din filiala ieşeană a PNL.

Zilele trecute se vehicula informaţia că Alina Gorghiu şi Vasile Blaga vor veni miercuri la Iaşi, pentru a-i asigura lui Bălteanu liniştea preluării mandatului de preşedinte interimar la PNL Iaşi.

Cel mai probabil, Dan Motreanu se va ocupa în continuare de filiala ieşeană a PNL, ţinta în alegeri fiind obţinerea unui scor de 35 la sută pe judeţ.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)