Zboruri BlueAir anul viitor de la Iaşi către Berlin şi Valencia. Traficul ar putea atinge 1,5 milioane de pasageri în 2017

Compania aeriană BlueAir va introduce anul viitor zboruri directe de la Iaşi către Berlin şi Valencia, astfel că numărul destinaţiilor externe pe aeroportul ieşean va ajunge la 18.

Potrivit conducerii aeroportului Iaşi, cursele Iaşi-Berlin şi Iaşi-Valencia vor fi disponibile începând cu 1 iunie 2017. Către Berlin vor fi trei frecvenţe pe săptămână (marţi, joi şi duminică), iar spre Valencia două (miercuri şi duminică).

„După Koln şi Munchen, efortul de a conecta Iaşul cu capitala Germaniei devine realitate. Legătura cu cel mai puternic centru economic din Europa înseamnă o şansă în plus de dezvoltare pentru regiunea noastră, existând astfel posibilitatea ca oamenii de afaceri străini să îşi deschidă noi afaceri aici. În plus, sunt numeroase solicitări pentru înfiinţarea rutei Iaşi-Berlin întrucât mulţi concetăţeni au un loc de muncă în această metropolă. Valencia este o zonă turistică foarte căutată, dar şi un oraş unde locuiesc numeroase comunităţi de români din zona Moldovei”, a declarat preşedintele consiliului de administraţie al aeroportului Iaşi, Marius Bodea.

El afirmă că în 2017, traficul pe aeroportul din Iaşi ar putea atinge 1,5 milioane de pasageri, faţă de 850.000, cât reprezintă estimarea pentru acest an.

Iaşul are în prezent legături directe cu 16 oraşe europene, zborurile fiind efectuate de patru companii aeriene.

De la 1 octombrie, de pe aeroportul din Iaşi vor fi introduse zboruri directe către Cluj Napoca şi Timişoara, iar din iunie 2017, Iaşul va fi legat şi de Constanţa.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)