O sută de participanţi la protestul anti-Oprea de la Iaşi. Două dintre scandări: «Afară cu penalii din ţară» şi «Gabi Oprea nu uita, a venit şi vremea ta»

Protest joi seară la Iaşi după votul din Senat în cazul Gabriel Oprea. Dacă la ora 18.00, când a început acţiunea în Piaţa Unirii erau doar 20-30 de oameni, numărul acestora a crescut la 100, după jumătate de oră.

Protestatarii aveau o pancartă cu mesajul ”Corupţia ucide” şi un steag tricolor. De asemenea, oamenii au strigat ”Afară cu penalii din ţară”, ”Toate partidele aceeaşi mizerie”, ”Gabi Oprea nu uita/ A venit şi vremea ta”.

La protest au fost prezenti printre altii consilierul local Andrei Postolache, liderul Pentru Iaşi, dar şi Mihai Lupu, un alt reprezentant al acestei formaţiuni.

”E aberant şi abuziv cum se foloşeşte imunitatea parlamentară, nu pot scăpa un senator de o faptă penală în acest fel”, a spus Postolache. El a stat în Piaţa Unirii undeva mai retras, vreo 40 de minute, afirmând că nu vrea să se bage în faţă.

Printre cei care au venit în centrul Iaşului s-au mai numărat Traian Rânja (Forţa Moldova), dar şi scriitorul Dan Lungu.

Acţiunea a durat aproximativ o oră şi s-a încheiat fără incidente.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)