Ministrul Sănătăţii îi dă peste nas primarului Chirica: «Sunt două locaţii pentru noul Spital Regional de Urgenţe, la Moara de Vânt sau la Miroslava»

Primarul Mihai Chirica anunţa triumfal în această săptămână că s-a luat decizia în privinţa locaţiei noului Spital Regional de Urgenţe: în Moara de Vânt. Anunţul oficial urma să fie făcut vineri la Iaşi, în prezenţa ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu şi a comisarului european Corina Creţu. Cei doi oficiali au venit la Iaşi, doar că nu s-a făcut marele anunţ. Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a precizat că locaţia Moara de Vânt nu e bătută în cuie şi că este luată în calcul şi varianta de la Miroslava.

„Decizia e una pur tehnică, subiectul nu e unul încărcat politic, deşi cunosc faptul că la nivel local este o temă încinsă. Nu vom lua o decizie imediată, vom analiza, iar până la sfârşitul lunii octombrie, vom anunţa amplasamentul pentru spitalul regional. Nu putem lua o decizie pe genunchi”, a spus ministrul Sănătăţii.

El a afirmat că în cel mult trei ani, Iaşul va putea avea un spital nou, cu o mie de paturi.

Vlad Voiculescu a precizat că decizia privind locaţia spitalului de la Iaşi va fi luată de către minister, de comun acord cu autorităţile locale.

În cursul după-amiezii, primarul Mihai Chirica, însoţit de ministrul Sănătăţii şi de comisarul european Corina Creţu au inspectat terenul din Moara de Vânt.

Vizibil dezamăgit, primarul Mihai Chirica a declarat ulterior că speră ca rezultatul să fie cel logic şi să fie ales acest amplasament.

„L-am rugat pe ministru să meargă şi în comuna Miroslava să vadă şi terenul de acolo. Este o semi-dezamăgire în ce mă priveşte vizavi de întoarcerea din drum a Ministerului Sănătăţii. Credeam că lucrurile sunt clare şi că Moara de Vânt va fi locaţia aleasă”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)