Liberalul Brătescu îi scrie lui Bănicioiu, omul plantat de PSD pe listele Iaşului: De ce nu aţi candidat la Bucureşti să cereţi votul părinţilor, fraţilor şi copiilor celor care au murit la Colectiv?

«Domnule Bănicioiu, am luat la cunoştinţă cu stupoare despre faptul că sunteţi candidat la Iaşi pentru Parlamentul României pe listele Partidului Social Democrat (PSD). Ţinând cont de trecutul dumneavoastră, de activitatea pe care aţi desfăşurat-o ca Ministru al Sănătăţii, de scandalurile pe larg prezentate în presă în care aţi fost implicat, nu înţeleg motivele pentru care aţi ales să candidaţi tocmai în oraşul nostru. Nu aţi ajutat în vreun fel Iaşul ca Ministru al Sănătăţii şi nici nu puteţi fi un model pentru tinerii şi copiii judeţului nostru.

Ca Ministru al Sănătăţii, aţi refuzat în mod sistematic înfiinţarea Spitalului Regional de Urgenţe, aşa cum PSD a refuzat în permanenţă susţinerea sistemului de sănătate ieşean. De-a lungul timpului mai mulţi parlamentari ieşeni v-au adresat interpelări privind înfiinţarea Spitalului Regional Iaşi la care nu aţi dat nici un răspuns, printre ei aflându-se şi colegul de listă PSD, domnul Tudor Ciuhodaru. Mă întreb cum puteţi să îndrăzniţi să candidaţi tocmai pe lista de la Iaşi şi să-i priviţi în ochi pe ieşeni?
De asemenea, domnule Bănicioiu, vă întreb cum puteţi candida din nou pentru un post de parlamentar acum la un an după tragedia de la Colectiv, când ştiţi foarte bine cât rău aţi putut face victimelor incendiului prin modul dezastruos în care aţi condus întreaga acţiune de salvare şi îngrijire, încercând de fapt să vă salvaţi imaginea dumneavoastră de politician. Am văzut cu toţii declaraţiile prin care aţi afirmat că nu aveţi nevoie de ajutor din afara ţării, pe care ulterior nu le-aţi recunoscut, dar şi deciziile luate cu mare întârziere care au provocat alte victime (A trecut un an de la Colectiv).
La un an de la dezastrul din Colectiv, dumneavoastră veniţi şi cereţi votul ieşenilor? De ce nu aţi candidat la Bucureşti să cereţi votul părinţilor şi fraţilor şi copiilor celor care au murit la Colectiv? Sau al celor arşi care au supravieţuit şi care au fost infectaţi cu tot felul de bacterii rămânând traumatizaţi pe viaţă?
Fără să mă mai mire, aflu cu indignare zilele acestea de incredibila descoperire a Ministrului Sănătăţii, potrivit căruia barocamera de la Spitalul de arşi Floreasca, pentru care s-au cheltuit 3,4 milioane de lei, nu este destinată tratării arsurilor, ci este dotată cu aparatură pentru tratamente anti-îmbătrânire (conform declaraţiei ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu). La inaugurare, aţi prezentat barocamera ca fiind cea mai modernă din ţară pentru tratamentul pacienţilor arşi. Barocamera a fost inaugurată de trei ori în ultimii şase ani, dar nu a fost niciodată funcţională. Aşteptăm cu nerăbdare ca Parchetul să facă lumină în acest caz.
Domnule Bănicioiu, aţi fost informat de către SRI în privinţa dezinfectanţilor firmei Hexi Pharma distribuiţi în toate spitalele din ţară la concentraţii neconforme cerinţelor medicale şi nu aţi dispus nici o măsură (relatare presă). Cum puteţi veni acum să cereţi votul ieşenilor care au fost infectaţi în spitalele din judeţ şi au suferit de pe urma acestor infecţii? Cum puteţi cere votul rudelor celor care au murit în urma infecţiilor din spitale?
Probabil nu ştiţi, dar Iaşul se mândreşte că a fost reprezentat în trecut de o serie întreagă de personalităţi remarcabile. Trebuie să înţelegeţi că dumneavoastră nu puteţi să ne reprezentaţi pe noi ieşenii, motiv pentru care vă solicităm să faceţi un gest de onoare şi să vă retrageţi de pe lista de candidaţi PSD ai filialei Iaşi.
Cred că este o datorie morală a mea şi a noastră, a tuturor ieşenilor, faţă de victimele de la Colectiv şi faţă de toate victimele sistemului pe care l-aţi protejat ani de zile alături de colegii dumneavoastră, de a lupta să NU ajungeţi în Parlament! Vă anunţ că lansăm şi o petiţie publică NU BĂNICIOU PARLAMENTAR PSD DE IAŞI prin care vă vom arăta că nu sunteţi dorit în oraşul nostru».

SURSA: Liviu Brătescu, consilier judeţean PNL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)