Moldovenii din Iaşi stau la coadă pentru a vota. Prezenţa la urne este mult peste cea din primul tur

Zeci de cetăţeni moldoveni stau la rând la Consulatul Republicii Moldova din Iaşi, prezenţa la vot fiind sensibil mai mare faţă de primul tur, când la urne au venit doar 1.400 de alegători.

La ora 15.00, la rândul din faţa Consulatului din Iaşi aşteptau 30-40 de cetăţeni moldoveni (foto), după ce la primul tur nu s-au semnalat cozi.

„În urmă cu două săptămâni erau cam două-trei persoane în faţa secţiei de votare. Acum sunt câteva zeci în permanenţă, iar semnele sunt bune, prezenţa este una importantă. Există interes din partea moldovenilor care stau în Iaşi de a veni la vot. Cei din secţia de votare de la Iaşi mi-au spus că prezenţa e mult peste cea din urmă cu două săptămâni”, a declarat pentru news.ro, Igor Rotaru, unul dintre iniţiatorii grupului «Basarabenii din Iaşi îşi aleg preşedintele».

Cei care vin la vot la secţia din Iaşi sunt în majoritate tineri.

„Nu poţi sta nepăsător când vezi că în Anglia, Spania sau Canada, moldovenii noştri merg sute de kilometri să voteze. Sunt mândră de ceea ce fac cei din diaspora şi sper ca şi cei de acasă să înţeleagă asta. Sper într-un viitor mai bun pentru ţară, pentru că vreau să mă întorc în Republica Moldova”, a spus Nicoleta T., o tânără studentă din Republica Moldova care învaţă la Iaşi.

La primul tur, la alegerile prezidenţiale, au votat la secţia din Iaşi 1.400 de cetăţeni moldoveni. Tinerii basarabeni din Iaşi care s-au mobilizat pe facebook spun că ţinta pentru turul doi este dublarea numărului de voturi la Iaşi.

Uncategorized

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)