Dorin Cristea (Romsoft) confirmă boom-ul din sectorul IT la Iaşi: Şi mâine aş angaja 20 de oameni buni

Firma ieşeană Romsoft numără peste 80 de angajaţi, dar ar mai avea nevoie urgent de încă 20. Omul de afaceri Dorin Cristea recunoaşte că firma sa face faţă cu greu activităţii, întrucât are multe contracte de onorat, dar nu găseşte specialişti IT pe piaţă.

„Încă 20 de oameni am avea nevoie. Şi asta doar pe ceea ce avem în lucru azi. Dacă vom încheia şi alte contracte, asta înseamnă alte angajări”, spune Dorin Cristea.

Firma ieseana face soft pentru zona medicală, dar nu pentru România, contractele fiind încheiate cu parteneri externi.

„Piaţa din România e ocupată, aici se lucrează cu statul. La licitaţiile de la Bucureşti câştigă mereu aceleaşi trei firme. Am spus asta şi ieri la întâlnirea cu preşedintele Iohannis”, a precizat Dorin Cristea pentru jurnalvirtual.

Întrebat despre boom-ul IT la Iaşi, Cristea recunoaşte că fenomenul există, însă afirmă că se întâmplă asta doar pentru că la Cluj, Timişoara sau Bucureşti piaţa este saturată.

„Totul e saturat, au ocupat Clujul, Timişoara şi Bucureştiul, acum au descoperit şi Iaşul. Pur şi simplu a venit şi rândul Iaşului. Investitorii au ajuns şi la noi. Acum 5-6 ani, mă chinuiam să găsesc clienţi, cei din Cluj îmi spuneau încă de atunci că nu fac faţă. Acum vin firme din Cluj să deschidă la Iaşi, pentru că acolo nu mai au forţă de muncă”, spune Dorin Cristea.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)