Premieră în politica ieşeană: Deputatul Blăjuţ şi-a dat demisia din Parlament, pentru a nu beneficia de pensia specială

Deputatul independent Viorel Blăjuţ şi-a anunţat azi demisia din Parlament. El şi-a înregistrat cererea de demisie la Camera Deputaţilor, făcând şi un anunţ în plen în acest sens.

„Am ales să iau această decizie pentru că nu vreau să beneficiez de pensia specială. Consider această facilitate nejustificată. Demisia este singura modalitate legală prin care pot renunţa la acest privilegiu”, a scris deputatul Blăjuţ în cererea de demisie înaintată conducerii Camerei Deputaţilor.

Gestul este o premieră în politica ieşeană. Retragerea lui Blăjuţ înainte de terminarea mandatului înseamnă automat pierderea dreptului la pensia specială. Este ceea ce a şi urmărit deputatul ieşean. El decisese în toamnă să nu candideze la scrutinul parlamentar din 11 decembrie.

În cursul serii, deputatul ieşean Viorel Blăjuţ a transmis si un comunicat de presă, in care explica pe larg motivele gestului sau:

«Mi-am respectat cuvântul de onoare dat ieşenilor! Astăzi, 28 noiembrie 2016, mi-am prezentat demisia din Camera Deputaţilor, cu scopul de a nu beneficia, după cum promisesem încă de anul trecut, de pensia specială pentru aleşi. Potrivit legii, singura soluţie de a nu mai primi această pensie era să plec din Parlament înainte de data de 19 decembrie, când se finalizează de drept mandatul.

Părăsesc Parlamentul României cu fruntea sus! În cei patru ani de mandat, nu mi-am angajat rudele şi prietenii la cabinetul parlamentar, sau la alte deconcentrate ale Statului Român, nu am cheltuit vreun leu de la bugetul instituţiei pentru deplasări externe, nu mi-am însuşit niciunul dintre bunurile Legislativului, decat o cartelă telefonică, care mi-a fost impusă şi care nici aceea nu a fost folosită. Nu am fost chemat în faţa legii pentru a da declaraţii pentru nici o faptă de corupţie. Am vrut să demonstrez astfel că nu privilegiile de care se bucură automat un ales m-au adus în Parlament. Ci proiectele ieşenilor, pentru care voi lupta în continuare. Îi provoc pe toţi parlamentarii care au criticat legea pensiilor speciale să procedeze la fel, pentru a dovedi că nu şi-au păcălit alegătorii.

Vreau să precizez foarte clar că nu am recurs la acest gest radical pentru a atrage voturile electoratului, întrucât nu particip la alegerile parlamentare. Aşa cum am afirmat şi la alegerile locale, nu am încredere în actualul sistem de vot, care descurajează independenţii şi partidele mici, oferind şanse doar partidelor foarte mari. Prin acest sistem, românii nu sunt reprezentaţi aşa cum trebuie şi de către cine trebuie în Parlament.

Deşi nu candidez la alegerile legislative din această toamnă, îi anunţ pe ieşeni că nu voi părăsi viaţa politică, ci că voi activa mai mult pe plan local, urmărind modul în care aleşii noştri ne promit astăzi autostrăzi şi spitale regionale şi dacă îşi vor îndeplini angajamentele luate în faţa ieşenilor».

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)