Elevii din oraşele judeţului Iaşi se întorc miercuri la şcoală, cei din rural au liber. Prefectul Grigoraş cere demiterea şefului de la Drumuri Judeţene

Cursurile în şcolile şi liceele din mediul rural vor rămâne închise miercuri în judeul Iaşi, în timp ce elevii din mediul urban vor merge la şcoală, a anunţat prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş. Totodată, el a solicitat demiterea şefului Direcţiei de Drumuri Judeţene, Sorin Babliuc, pentru gestionarea defectuoasă a activităţii.

Prefectul Marian Grigoraş a spus că în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis menţinerea suspendării cursurilor doar în unităţile de învăţământ preuniversitar din mediul rural din judeţul Iaşi în ziua de 11 ianuarie.

Elevii vor reveni în şcoli doar în localităţile urbane, respectiv Iaşi, Paşcani, Hârlău, Tg. Frumos şi Podu Iloaiei.

Pe de altă parte, prefectul de Iaşi a cerut şefului Consiliului Judeţean, Maricel Popa, demiterea directorului Direcţiei de Drumuri Judeţene, Sorin Babliuc, pentru gestionarea defectuoasă a activităţii instituţiei în ultimele zile.

„Având în vedere că până în acest moment nu au fost deblocate integral drumurile judeţene şi nici nu au fost montate dispozitivele GPS pe utilajele de deszăpezire, am solicitat domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi demiterea directorului de la Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi şi luarea unor măsuri ferme în gestionarea corespunzătoare a contractului de deszăpezire”, a declarat prefectul Marian Grigoraş.

La rândul său, şeful CJ Iaşi, Maricel Popa a convocat pentru marţi după-amiază o şedinţă extraordinară a consiliului judeţean, în cadrul căreia va fi discutată situaţia de la Direcţia de Drumuri Judeţene.

Mai multe drumuri judeţene sunt în continuare închise în judeţul Iaşi, la peste 30 de ore de la oprirea viscolului. Toate unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi au fost închise luni şi marţi.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)