Primar din Neamţ către cei care primesc ajutorul social: «Dacă nu deszăpeziţi trei gospodării unde stau bătrâni, nu primiţi banii. Nu glumesc»

Primarul comunei nemţene Icuşeşti le-a cerut beneficiarilor de ajutor social să ajute la deszăpezirea a trei gospodării din localitate, unde locuiesc bătrâni, avertizându-i că dacă nu fac asta, nu vor mai primi drepturile băneşti.

Edilul Săbărel Roşu le-a solicitat sătenilor care beneficiază de ajutor social să-i ajute pe bătrânii din localitate, la curăţat curţile de zăpadă, dar şi la aprovizionarea cu apă, lemne şi medicamente. El a scris pe contul său de facebook că nu glumeşte şi că dacă nu va fi ascultat, oamenii nu vor mai fi trecuţi la plata ajutorului social pe această lună.

„Cei ce beneficiază de ajutor social sunt obligaţi să deszăpezească trei gospodării de bătrâni, altfel nu vor fi trecuţi la plată. Ei vor veni cu nume şi prenume unde au efectuat orele. De asemenea, le va duce lemne de foc, apă, medicamente de la farmacie. Cine nu face, va fi suspendat la plată. Atenţie, nu glumesc. Trebuie să ajutăm la muncă”, a scris pe facebook primarul localităţii nemţene Icuşeşti, Săbărel Roşu.

În urma postării pe facebook a primarului, mai mulţi săteni au reacţionat, tot pe facebook, prezentând lista cu bătrânii pe care i-a ajutat în gospodărie.

„Domnule primar, Subsemnatul Vieru Gabriel, din satul Bătrâneşti, a făcut următoarele treburi:

La Vieru Lucica: A desfundat curtea , a tăiat lemne pentru foc şi i-a dus apă
Lui Gherasim Mihai i-a dus mâncare, apă şi diverse alimente
La Vieru D. Maria a desfundat curtea, i-a dus apă şi lemne
La Novac Margareta a desfundat curtea şi a dat mâncare şi apă la animale.
Când va veni la Icuşeşti vă va arata foaia cu cele făcute şi semnată de către bătrânii ajutaţi!
Vă mulţumesc ! O zi bună!”
, se arată în mesajul unuia dintre localnicii din Icuşeşti care beneficiază de ajutor social.

Edilul Săbărel Roşu este la primul mandat, el candidând în iunie 2016 pe listele PNL.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)