Situaţie ciudată la CJ. Prefectul cere demiterea şefului Direcţiei de Drumuri, iar Maricel Popa se conformează rapid. Numai că îşi numeşte consilierul personal în funcţie

Directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri Iaşi Sorin Babliuc a fost demis din funcţie, prin votul consilierilor judeţeni. În locul său a fost numit consilierul personal al preşedintelui CJ Iaşi, Daniel Achitei, totodată fost angajat la firma acestuia.

Preşedintele CJ Maricel Popa a convocat în grabă o şedinţă extraordinară de consiliu, la scurt timp după ce prefectul judeţului, Marian Grigoraş, i-a cerut demiterea directorului Direcţiei Judeţene de Drumuri, pe motiv că în judeţ încă mai sunt drumuri blocate, la peste 30 de ore de la încetarea viscolului.

La şedinţa extraordinară de CJ au participat 30 din cei 37 consilieri judeţeni.

Preşedintele CJ, Maricel Popa, membru PSD, le-a cerut celor prezenţi înlocuirea şefului Direcţiei de Drumuri Judeţene, Sorin Babliuc.

„Ce s-a întâmplat în ultimele zile este o vină comună, a tuturor celor  de la Direcţia de Drumuri. Mi-am dat seama că trebuie schimbat în regim de urgenţă directorul interimar, deoarece va veni un alt val de ninsori şi nu ne putem permite să lăsăm Iaşul fără organizare şi fără dispecerat”, a spus Maricel Popa.

În locul lui Sorin Babliuc, la conducerea Direcţiei Judeţene de Drumuri a fost numit Daniel Achiţei, consilier personal al şefului CJ.

În urmă cu câţiva ani, Achiţei a fost angajat la Antepriza de Drumuri şi Poduri, firma pe care o patrona actualul şef al CJ Iaşi, Maricel Popa.

Reprezentanţii PNL şi PMP din consiliul judeţean au apreciat ca inoportună numirea lui Daniel Achiţei la şefia Direcţiei de Drumuri, consilierii celor două partide abţinându-se de la vot.

„A fost o şedinţă stranie. Ni s-a propus schimbarea directorului de la Drumuri, deşi în plen, preşedintele CJ l-a lăudat la un moment dat. Dincolo de drumar, directorul trebuie să fie şi manager. Trebuie să încerci să faci previziuni, să evaluezi riscuri, să-ţi aduci oameni buni. Vedem doar că domnul Babliuc este un acar Paun”, a spus Marius Dangă, consilier judeţean PNL.

Un alt consilier PNL, Romeo Vatră, i-a cerut în plen demisia lui Maricel Popa, şeful CJ, pe care l-a acuzat că este responsabil pentru ceea ce se întâmplă la o instituţie din subordine.

„Dumneavoastră daţi vina pe cine doriţi, ideea este că trebuie să vă asumaţi răspunderea pentru tot ce s-a întâmplat la Direcţia de Drumuri. Este o situaţie jenantă, reiterez cererea de demisie pe care v-o facem”, i-a spus Romeo Vatră, consilier PNL, preşedintelui CJ Iaşi, Maricel Popa.

În final, hotărârea privind numirea lui Daniel Achiţei în funcţia de director interimar al Direcţiei Judeţene de Drumuri Iaşi a fost adoptată cu 17 voturi pentru şi 13 abţineri.

În cursul dimineţii de marţi, prefectul de Iaşi Marian Grigoraş i-a cerut şefului Consiliului Judeţean, Maricel Popa, demiterea directorului Direcţiei de Drumuri Judeţene, Sorin Babliuc, pentru gestionarea defectuoasă a activităţii instituţiei în ultimele zile.

Mai multe drumuri judeţene sunt în continuare închise în judeţul Iaşi, la peste 30 de ore de la oprirea viscolului. Toate unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi au fost închise luni şi marţi. Miercuri, în judeţul Iaşi, vor fi deschise doar unităţile de învăţământ din mediul urban, în timp ce elevii din mediul rural nu vor merge la şcoală.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)