Cu cine se va prinde Chirica în horă pe 24 ianuarie? Nici un lider PSD de la Bucuresti n-a confirmat prezenţa în oraş

Mai sunt 8 zile până pe 24 ianuarie, iar până în acest moment nici un lider politic important de la Bucureşti nu şi-a confirmat prezenţa la manifestările de la Iaşi. Primarul Mihai Chirica susţine că preşedintele Klaus Iohannis nu va fi prezent la Iaşi, pe 24 ianuarie, la manifestările dedicate Zilei Unirii, dar că şi-ar dori ca în oraş să ajungă premierul Sorin Grindeanu.

Mihai Chirica a spus luni, într-o conferinţă de presă, că a transmis invitaţii la Administraţia Prezidenţială, însă „şeful statului nu va putea ajunge la Iaşi, fiind plecat din ţară în acea zi”.

Totodată, Chirica a spus că a transmis invitaţii şi la cabinetul primului ministru, la membrii guvernului şi la şefii celor două camere ale Parlamentului, pentru a veni la Iaşi, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii.

„Să vedem şi calendarul premierului. Ştiu că în acea perioadă se definitivează bugetul pe 2017. N-aş vrea să discutăm aici la Iaşi, noi între noi, aş vrea o voce autorizată, a premierului, să ne spună ce proiecte sunt pentru Moldova. Ştiu că în buget sunt prevăzuţi bani pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş, dar şi pentru drumul expres Siret-Ploieşti”, a spus Mihai Chirica.

E interesant de văzut care dintre liderii marcanţi ai PSD va veni la Iaşi săptămâna viitoare. Relaţiile dintre Dragnea şi Chirica s-au răcit considerabil la finele anului trecut, când Chirica a criticat desemnarea lui Sevil Shhaideh de către PSD pentru poziţia de premier.

Surse din PSD afirmă că Liviu Dragnea e supărat foc pe Chirica, întrucît a fost singurul lider judeţean PSD care l-a înfruntat direct la prima desemnare a partidului pentru funcţia de prim-ministru.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)