Se anunţă proteste ample duminică împotriva legii graţierii în toată ţara. La Iaşi acţiunea are loc în Piaţa Unirii, de la ora 17.00

Continuă acţiunile de protest în întreaga ţară, după ce guvernul PSD a încercat să adopte pe ascuns ordonanţa de urgenţă cu graţierea. La Bucureşti se anunţă un miting amplu, peste 6.000 de oameni confirmând pe facebook că vor veni la eveniment. Şi la Cluj, peste 2.400 de oameni şi-au anunţat prezenţa. Un protest va avea loc şi la Iaşi, duminică de la ora 17.00 în Piaţa Unirii.

«Continuăm protestul! Se continuă și în celelalte orașe din țară!
Ne strângem duminică, 22 ianuarie, în Piaţa Unirii începând cu ora 17:00!
Pentru a evita diversiunile care ar putea duce la dizolvarea protestului, propun să ramanem în zona Piața Unirii – Ștefan cel Mare, sa nu ne deplasam în oraș. Violenta de orice fel nu este incurajata!
Protestam împotriva proiectului de ordonanță de urgență prin care se urmărește grațierea mai multor infracțiuni și modificarea Codului Penal în favoarea unor politicieni! Dacă aceste măsuri intră în vigoare, impactul ar fi devastator asupra statului de drept în România și asupra democrației!
Democrația nu se sfârșește cu votul și instalarea unora la putere. E mult de apărat și împreună putem și trebuie să o apărăm! », scriu iniţiatorii acţiunii, pe facebook.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)