Autostrada şi spitalul regional nu sunt prinse în bugetul pe 2017. Chirica se arată bătăios cu şefii săi din PSD. Să-l auzim la fel de vehement când vine vorba şi de proiectele Iaşului

Dacă îi prindeţi pe miniştri prin judeţ, aveţi toate motivele să îi puneţi pe fugă, scrie Ziarul de Iaşi. Marile proiecte ale Iaşului, pe care candidaţii la Parlament ni le-au vânturat în campanie încât ziceai că după alegeri vor şi pune imediat mâna pe lopată, nu există pur şi simplu pe lista de priorităţi a Guvernului PSD-ALDE. Finanţările prevăzute în bugetele de investiţii ale ministerelor, făcute publice ieri de Guvern, sunt practic inexistente în judeţ. Cu toate că proiectul Spitalului Regional de Urgenţe (SRU) a ajuns într-o etapă ceva mai avansată faţă de ceilalţi ani, o referinţă strictă la acesta nu există în bugetul Ministerul Sănătăţii, iar autostrada Iaşi – Târgu Mureş nici măcar ca perspectivă pentru anii 2018-2019 nu este trecută la priorităţi la Ministerul Transporturilor, deşi în campanie s-a promis cu totul altceva. În acelaşi timp, Aeroportul Internaţional este lăsat de izbelişte, în ciuda dezvoltării şi creşterii substanţiale a traficului de pasageri din ultimii ani.

Mihai Chirica este lider al PSD Iaşi. E dator cu nişte explicaţii. Este interesant jocul său politic cu liderii PSD de la centru, dar la fel de bătăios am vrea să-l vedem şi când vine vorba despre Iaşi. Cu ce ne încălzeşte că îl face cărător de geantă pe Codrin Ştefănescu?

Dacă e şi el nemulţumit ca Iasul e ocolit de finantarile pentru Iasi, atunci Mihai Chirica trebuie să se exprime public. Reglările de conturi din PSD îi interesează mai puţin pe ieşeni. Chirica e liderul local al partidului de guvernământ. Cu gura lui a spus ca PSD Iasi trimite la Bucuresti 10 parlamentari, un grup numeros. Când Mihai Chirica va lua la întrebări guvernul pe tema lipsei de alocări de fonduri pentru Iaşi, atunci îşi va credibiliza si discursul său politic.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)