Apar primele semne ale declinului la Aeroport. Iar cei de la PSD Iaşi se bat pentru numirea unui nou şef la aerogara ieşeană. Domnule Maricel Popa, vă interesează subiectul?

Renunţarea la trei dintre zborurile TAROM (Roma, Torino şi Bologna) e o veste proastă pentru Iaşi. E clar că decizia TAROM a fost luată din raţiuni economice, dar totul vine pe fondul îngrijorărilor exprimate deja la nivel local că lucrurile nu merg bine la Aeroportuil ieşean. După plecarea lui Marius Bodea, problema cea mare a PSD este cine va veni în loc. În culise se discută de două variante: Sorin Iacoban şi Marius Ostaficiuc, ambele la fel de neinspirate.

În plus, WizzAir nu a mai anunţat pentru acest an nici o cursă în plus de la Iaşi, în timp ce la Cluj aceeasi companie anunta ca vor fi 6 rute noi.

Cel mai probabil în acest an va mai fi o creştere a numărului de pasageri la Aeroportul Iasi, dar va fi una inerţială, pentru că în 2016 multe zboruri au fost introduse în a doua parte a anului. Doar BlueAir a anunţat încă de anul trecut zboruri noi, din iunie 2017, către Berlin, Valencia şi Constanţa.

Ar fi cazul ca Maricel Popa, şeful de la CJ, să iasă din amorţeală şi să se preocupe cu adevărat de soarta Aeroportului. Din ce se vede în ultimele 2 luni, PSD Iaşi e preocupat doar să pună mâna pe această instituţie şi nu să continue în ritm accelerat proiectele de dezvoltare.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)