Cum explică şeful CJ Maricel Popa decizia TAROM de a scoate cursele de la Iaşi către Roma, Bologna şi Torino

«În data de 26 octombrie 2016 compania Tarom a decis scoaterea din flotă a două aparate de zbor de tip Airbus 310, fapt care a avut ca efect renunțarea la două dintre cursele externe, și anume Iași-Bologna și Iași-Roma. În ceea ce privește cursa Iași-Torino, aceasta figurează în continuare în programul transmis de către operator pentru prima parte a anului 2017.

Dorim să informăm ieșenii că nu vor fi afectați de această masură luată de operatorul Tarom deoarece cele două destinații (Roma și Bologna) sunt asigurate și de alti operatori (Blue Air sau Wizz Air).

Aeroportul Internațional Iași continuă discuțiiile cu operatorii de transport pentru a adăuga și alte destinații, cum ar fi spre țările nordice, dar și spre alte mari capitale din Europa și care se vor concretiza în perioada următoare. Totodată, sunt discuții cu Tarom pentru a înlocui aceste două curse, cu alte destinații externe.

În perioada următoare Aeroportul Internațional Iași va adopta o nouă schemă de tarifare în concordanță cu legislaţia aplicabilă privind tarifele aeroportuare şi impusă de Uniunea Europeană care va avea ca rezultat stimularea creșterii numărului de pasageri și a numărului de destinații.

În ceea ce privește zona cargo, miercuri, va avea loc o întâlnire între reprezentanții conducerii Aeroportului Iași și o mare companie care opereaza pe acest segment interesată să își desfășoare activitatea la Iași.

„Așa cum am mai afirmat dorim să continuăm procesul de dezvoltare al Aeroportului Internațional Iași. Lucrăm pe două paliere acum, pentru consolidarea numărului de rute interne și externe și a crea cât mai multe legături directe pentru ieșeni atât în România, cât și cu țările din Uniunea Europeană și pentru dezvoltarea zonei cargo care poate da un semnal pozitiv în revitalizarea industriei în județul Iași” a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași».

SURSA: Comunicat CJ Iaşi

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)