Un vice PSD Iași cere demisia lui Chirica de la șefia filialei: «A devenit vedetă a propagandei de dreapta. În loc să lupte cu echipa, a marcat autogol după autogol»

Vicepreședintele PSD Iași Ovidiu Laicu solicită demisia lui Mihai Chirica de la șefia organizației județene PSD Iasi, pe care îl acuză că a devenit vedetă a propagandei de dreapta și că în loc să lupte cu echipa, a marcat autogol după autogol.

Ovidiu Laicu susține, într-un comunicat de presă, că solicita demisia de onoare din funcția de președinte interimar al PSD Iași a lui Mihai Chirica. Laicu mai spune că, printr-un memoriu adresat conducerii centrale a PSD, a propus Biroului Permanent Național al partidului, suspendarea din funcția de vicepreședinte al PSD a lui Mihai Chirica.

„Am formulat aceste solicitări ținând cont de încălcările repetate și cu bună știință ale statutului PSD, concomitent cu pozițiile sale publice ostile partidului. Domnul Chirica nu a respectat regula jocului democratic în interiorul PSD, fiind mai degrabă preocupat să devină vedetă a propagandei de dreapta. Dacă ar fi să recurg la limbajul sportiv, domnul Chirica în loc să lupte cu echipa, a marcat autogol după autogol. Și l-au felicitat doar adversarii”, afirmă vicepreședintele PSD Iași, Ovidiu Laicu.

El adaugă că „nimeni și nimic nu l-a mandatat pe domnul Chirica să se exprime public și în numele Organizației PSD Iași împotriva propriului partid, împotriva liderilor partidului și împotriva Guvernului format de PSD”.
„Toate declarațiile sale publice, de la prima propunere de premier (pentru care a și votat în BPN) și până în momentul de față, au adus prejudicii grave imaginii și prestigiului PSD și au alimentat din plin propaganda de dreapta ostilă PSD. Mai grav, au accentuat impresia unei fracturi în PSD și a creat confuzie în rândul activului PSD. Nu cred că este exagerată afirmația că, în momente dificile, și-a trădat partidul care i-a oferit funcții importante și l-a făcut primar, urmărind doar scopuri personale și lăsând de înțeles că face un joc duplicitar”, susține Ovidiu Laicu.

Vicepreședintele PSD Iași consideră că Mihai Chirica nu mai este o persoană reprezentativă pentru PSD întrucât, prin comportamentul demonstrat public, el s-a reprezentat doar pe sine, și nu partidul.

„Așa cum a catadicsit să iasă din cadrul organizat al partidului și să nu respecte decizia majorității colegilor din partid, așa trebuie să renunțe la funcțiile deținute în partid pe care le-a compromis iremediabil”, afirmă Ovidiu Laicu în același comunicat.

Conducerea PSD Iași nu a decis vineri în Comitetul Executiv Județean al filialei nici o sancțiune la adresa liderului organizației,Mihai Chirica, după declarațiile critice ale acestuia la adresa șefilor PSD de la centru, Chirica susținând că PSD Iași este o filială unită.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că organizaţia de Iaşi va decide în privinţa excluderii lui Mihai Chirica din partid, parlamentarii şi edilii de acolo susţinând în continuare Guvernul Grindeanu şi conducrerea partidului.

De asemenea, întrebat dacă Mihai Chirica riscă să fie exlcus din PSD, Liviu Dragnea a spus: „Asta trebuie să hotărască organizaţia de acolo. Poate îşi doreşte asta, dar nu vreau să discut subiectul acum”.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Un vice PSD Iași cere demisia lui Chirica de la șefia filialei: «A devenit vedetă a propagandei de dreapta. În loc să lupte cu echipa, a marcat autogol după autogol»”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)