Mâine este ziua judecății în PSD: Ce i se va întâmpla lui Chirica

Comitetul Executiv al PSD va decide mâine soarta lui Mihai Chirica în PSD. Mai multe filiale din țară cer sancțiunea maximă, adica excluderea din partid, dar totul stă în mâna lui Dragnea, care controlează autoritar PSD. Sunt trei variante:

1. VA FI IERTAT: Varianta este puțin probabilă. Dragnea vrea să-și arate mușchii în partid, iar în lipsa unei sancțiuni s-ar crea precedentul. Oricine va mai critica deciziile în PSD de acum încolo, ar putea invoca faptul că Mihai Chirica n-a fost pedepsit. S-ar putea ajunge la varianta iertării doar în cazul în care mai mulți membri în CEX i-ar lua apărarea lui Chirica în ședință. Greu de crezut, câtă vreme nici o filială nu s-a poziționat de partea liderului PSD Iași.

2. EXCLUDERE: Dacă n-ar fi fost primar, probabil că aceasta ar fi pedeapsa aplicată lui Chirica. Cei din PSD au fost extrem de deranjați de ieșirile repetate ale primarului de Iași, dar își dau seama că excluderea complică situația partidului într-un județ important. Dacă îl exclud, Chirica rămâne primar și va deveni un adversar al PSD. Edilul ieșean va avea libertate de mișcare, iar o mutare de acest gen l-ar victimiza.

3. DEBARCARE DE LA ȘEFIA PSD Iasi. Plus pierderea funcției de vice la nivel național. Este varianta cea mai puțin costisitoare pentru social-democrați. Chirica rămâne simplu membru PSD. Nu poate părăsi el partidul, pentru că pierde mandatul de primar. Mihai Chirica va fi practic la mâna colegilor săi din filială, iar PSD îi poate face zile fripte în Consiliul Local. Este de urmarit si ce decizie se va lua la conducerea organizației municipale, filiala fiind controlată in prezent de primarul Iașului. E interesant de văzut ce se va întâmpla și în Consiliul Județean, unde majoritatea PSD este firavă, iar Chirica are câțiva fideli.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Mâine este ziua judecății în PSD: Ce i se va întâmpla lui Chirica”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)