O fi pe bune sau e doar basm de Copou? Prunea anunță că un investitor străin este interesat de CSMS Iași. Două întrebări

Președintele clubului de fotbal CSMS Iași Florin Prunea a anunțat că echipa CSMS Iași ar putea fi preluată de un investitor străin și că negocierile sunt avansate.

GSP.RO scrie că este vorba despre Riccardo Silva, un italian care deține și echipa Miami FC din liga a doua de fotbal din SUA, unde antrenor este Alessander Nesta.

Riccardo Silva este un om de afaceri italian de 46 de ani. Acesta deține o agenție extrem de puternică, MP & Silva, care se ocupă de drepturi media, servicii digitale și consultanță media. Potrivit GSP, compania MP & Silva ar genera un profit anual de 750 de milioane de dolari.

Compania deține drepturi TV pentru cele mai importante competiții din lume: Premier League, La Liga, Bundesliga și Serie A, NBA, Formula 1 și Roland Garros.

Cât de reală e povestea cu investitorul italian? Clubul din Copou se află într-adevăr într-o situație delicată din punct de vedere financiar. Primarul Mihai Chirica are unele ezitări în a mai ajuta fotbalul ieșean, în vreme ce dinspre CJ, Maricel Popa tocmai a anunțat că anul ăsta clubul nu va mai vedea cei 200.000 de euro, cum se întâmplă an de an. Sunt întârzieri la plata jucătorilor, iar echipa nu are un obiectiv clar. Nu există nici stadion modern la Iași ca în alte orașe și nici nu sunt semne că lucrurile s-ar schimba în perioada următoare. Sosirea la Iași a unui investitor de calibru nu poate fi decât o veste bună, dar întrebarea e cât de reală e informația aruncată pe piață de Prunea.

Două nedumeriri:

  1. Dacă într-adevăr există negocieri cu italianul Silva, de ce anunțul îl face Prunea și nu primarul Mihai Chirica? Clubul este patronat de Consiliul Local, iar Chirica n-ar fi omis să anunțe el vestea cea mare.
  2. Orice investitor privat are un interes atunci când preia o echipă de fotbal. Italianul nu are afaceri la Iași, așa că întrebarea este de ce ar cheltui el o grămadă de bani într-un oraș de care nu este legat în nici un fel. În plus, Iașul nu are un stadion modern și nici nu există perspective imediate pentru a construi o arenă nouă. N-ar fi exclus ca povestea cu italianul să fie doar o strategie de moment a lui Florin Prunea.
Sport

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)