Liderul consilierilor locali din PNL Iași îl susține pe Cataramă la șefia partidului. Cei mai mulți liberali ieșeni înclină spre Orban

Decizie surpriză a liderului consilierilor locali din PNL Iași, Eduard Boz. El și-a arătat susținerea pentru moțiunea lui Viorel Cataramă la congresul din iunie. Rămâne de văzut dacă omul de afaceri va reuși în cele din urmă să-și depună candidatura, întrucât pentru asta are nevoie de susținerea a peste 10 filiale PNL din țară.

Boz afirmă că își dorește „o dezbatere și o definire doctrinară a PNL” și că a decis să meargă pe mâna lui Cataramă, după ce i-a citit moțiunea.

PNL Iași n-a luat încă o decizie privind susținerea pentru șefia partidului. Deocamdată, și-au anunțat candidaturile Ludovic Orban și Cristian Bușoi.

Liberalii ieșeni se vor întruni în cadrul Comitetului de Coordonare Județean, for care va decide pe cine sprijină filiala la congres. Cei mai mulți liberali din Iași spun că merg pe mâna lui Orban, acesta fiind susținut se pare și de aripa ardeleană din partid.

Cristian Bușoi a fost sâmbăta trecută în Iași, unde s-a întâlnit cu cei din conducerea filialei. Au lipsit bună parte dintre primarii liberali din județ. Bușoi n-a organizat nici o conferință de presă, scopul vizitei sale fiind mai degrabă câștigarea simpatiei delegaților din Iași la congres.

„Cei mai mulți liberali din Iași sunt cu Orban. Și primarii văd în el soluția cea mai bună. Dacă iese Bușoi, ne ducem la 10 la sută”, a declarat unul dintre fruntașii PNL Iași.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)