A fost lansată prima hartă de business a Iașului. Pe hartă sunt prinse clădirile de birouri din oraș, dar și principalele obiective ale Iașului

Tipărită în 3.000 de exemplare, harta PIN Map Iași include clădirile de birouri existente deja în Iași, proiectele anunțate, dar și locațiile sălilor de conferințe sau stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice. Sunt prinse și principalele obiective ale Iașului, inclusiv monumentele importante și universitățile.

Harta a fost realizată de Dan Zaharia (EXTIND), Adrian Mironescu (WIRON) și George Țurcănașu, lector dr. la Facultatea de Geografie și Geologie din Iași.

„Harta va putea fi folosită de către instituțiile publice, astfel încât să ne putem prezenta în fața oricărui investitor că suntem un oraș în plină dezvoltare”, a spus Dan Zaharia.

În 2017, crește interesul investitorilor față de piața de birouri, iar orașe precum Iași, Cluj sau Brașov încep să aibă probleme în a asigura noi spații pentru companii.

A crescut numărul de angajați la firmele existente în Iași (Continental, Arcadis, Amazon, Fortech, ISSCO), în timp ce alte noi companii și-au deschis sedii în Iași: Preh, CRF Health, 3Pillar, Autoliv.

În Iași s-a depășit pragul de 235.000 de metri pătrați a stocului total de birouri, iar George Țurcănașu estimează că în 2020, vom ajunge la 350.000 de metri pătrați, adică o creștere de 50 la sută în numai trei ani.

Lansarea noii hărți s-a făcut în incinta terminalului de la aeroport (T3).

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)