Surpriză la congresul USR: Cosette Chichirău ratează postul de vicepreședinte. Ce spun jurnaliștii despre prestația lui Nicușor Dan: Trist și fără vlagă

Congresul USR ar fi trebuit să lămurească viitorul partidului. Nicușor Dan a fost reales președinte, însă jurnaliștii prezenți la reuniune spun că el n-a convins, ba chiar a dat impresia că este depășit de situație.

„Tot trist și fără vlagă, președintele în exercițiu se arată descumpănit, mâhnit și bulversat că USR se ține de lupte subterane. Că și-a pierdut, cum ar veni, chi-ul”, scrie pressone.ro, într-o amplă relatare a celor două zile interminabile de congres.

Referindu-ne la Iași, surpriza a fost faptul că deputata Cosette Chichirău, extrem de bine cunoscută în rândul membrilor USR la nivel national, n-a reușit să prindă un post de vicepreședinte. Ea nu a intrat în Biroul Național al USR, unde va figura totuși un ieșean, George Țăranu, intrat în partid pe filiera Pentru Iași.

Interesant, Iașul are doi parlamentari, Cosette Chichirău și Dan Lungu, însă nici unul dintre ei nu se regăsește în conducerea partidului. Lungu nu și-a depus candidatura pentru nici o funcție la congres, probabil pentru a nu-i face concurență colegei sale de la Iași și a nu micșora șansele Iașului de a fi prezent la vârful partidului.

Pentru USR Iași, viitorul nu se arată grozav. S-au pierdut 5 luni de la alegeri, în care n-a existat nici o intenție de organizare. În plus nu există nici sediu, iar filiala se reduce la o mână de oameni.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)