Ministrul Justiției la Iași: Joi voi publica lista celor care au vizitat arhiva SIPA. Cu nume, prenume, numărul de vizite, data, ora și minutul

Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat la Iași că, prin publicarea joi a listei persoanelor care au vizitat arhiva SIPA, publicul va afla că unii au intrat singuri, alții în echipă, urmând a fi de asemenea cunoscută ora la care au intrat, precum și ora de ieșire.

Tudorel Toader a declarat luni la Iași că nu a intrat nici măcar pe holul arhivei SIPA, însă a spus că deține informații referitoare la persoanele care au vizitat arhiva și că lista va fi prezentată în cursul zilei de joi.

„Primul pas pe care îl voi face săptămâna aceasta, joi, voi publica lista celor care au vizitat arhiva, celor care au intrat în arhivă, singuri sau în echipă. Am și momentul, ora la care au intrat, ora la care au ieșit, ca să știe lumea, dacă vreți, cine cunoaște acele adevăruri din arhivă. Eu știu cine a intrat. Eu nu am intrat nici pe holul arhivei. Știu cine a intrat. Primul pas, repet: nume, prenume și număr de vizite, și data, și ora, și minutul”, a declarat ministrul Justiției Tudorel Toader.

El susține că în acest fel publicul va afla cine sunt „depozitarii informațiilor din arhivă”.

„De aici deja o primă concluzie se poate trage. Veți ști că X cunoaște ce e în arhivă, veți ști că unul a intrat de mai multe ori, veți ști că unii au intrat în echipă, alții au intrat singuri, veți cunoaște așadar depozitarii informațiilor din arhivă. Noi, ca minister, vom proceda, repet, după regulament și după lege”, a mai spus Tudorel Toader.

El a adăugat că în orice domeniu adevărul trebui să iasă la suprafață și că ministerul va face cunoscute „adevărurile din arhiva SIPA” respectând „procedurile și competențele de desecretizare”.

„Adevărul, întotdeauna și în orice domeniu, trebuie să iasă la suprafață. Evident, m-am referit la adevărurile din arhiva SIPA, pentru că probabil sunt mai multe, și arhiva asta SIPA, vedeți, constituie o preocupare pentru toată lumea, și în dezbaterea publică, și jurnalistică, și în mediul juridic. Respectând procedurile, respectând regulamentul, respectând competențele de desecretizare a arhivei, vom face cunoscute aceste adevăruri”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)